BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Jackson Hole öncesi karışı seyirle kapandı----

New York borsası Jackson Hole öncesi karışı seyirle kapandı

New York borsası Jackson Hole öncesi karışı seyirle kapandı
23 Ağustos 2019 - 03:20 www.finansgundem.com

Wall Street yatırımcılarının Fed Başkanı Powell'ın, bugün Jackson Hole'de faiz indirimi ile ilgili vereceği mesajlara odaklandığı perşembe gününde endeksler karışık bir seyir izledi. Dow artıda, S&P 500 ve Nasdaq ekside kapandı

ABD borsaları perşembe gününü karışık bir seyirle kapadı. 

Güne işsizlik yardımı başvurularındaki düşüş verisiyle alıcılı başlayan endeksler, Hazine verim eğrisinin kısa süreli de olsa birkaç kez tersine dönmesi nedeniyle gün içinde artı ile eksi bant arasında türbülans yaşadı. Gün sonunda Dow Jones sınırlı da olsa yükselişle kapandı. S&P 500 ve Nasdaq ise günü ekside kapadı. 

Hazine verim eğrisinin tersine dönüşünde, Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin beklenenin altında gelmesi ve şahin kanattaki Fed şube başkanları Harker ile George'un açıklamları etkili oldu. 

Amerika Birleşik Devletleri ekonomisinin bu noktada daha fazla teşvik edilmesi gerekmediğini söyleyen Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker ve Kansas City Fed Başkanı Esther George, faiz indirimine karşı olduklarını açıkladı. 

YATIRIMCILAR JACKSON HOLE'A KİLİTLENDİ

Önceki gün açıklanan Fed'in Temmuz ayı FOMC tutanaklarına göre iki üyenin faiz indirimine karşı çıkması, Fed Başkanı Jerome Powell'ın bugün Jackson Hole'de yapacağı konuşmanın önemini artırdı. Yatırımcıların Cuma günü Powell'ın Faiz indirimi konusunda vereceği sinyallere göre hareket etmesi bekleniyor. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 49.51 puan ve yüzde 0.19 oranında artışla 26.252.24 seviyesinde tamamladı. S&P 500 1.48 puan ve yüzde  0.05 düşüşle gün sonunda 2.922.95 seviyesine geriledi.  Nasdaq da 28.82 puan ve yüzde 0.38 oranında düşüşle günü 7.991.39 seviyesinde tamamladı.

DOW'DA BOEING ETKİSİ

Ölümlü uçak kazalarının ardından uçuşlarına ara verilen 737 MAX jetinin üretimini artırmak istediğini açıklayan Boeing'in hisseleri yüzde 4'ün üzerinde yükseldi. Boeing hisselerindeki yükseliş, Dow'un diğer endekslerden pozitif ayrışmasında en büyük etken oldu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)