BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası istihdam verisiyle günü rekorla kapadı----

New York borsası istihdam verisiyle günü rekorla kapadı

New York borsası istihdam verisiyle günü rekorla kapadı
06 Şubat 2020 - 04:39 www.finansgundem.com

Özel sektör istihdamındaki artış Wall Street yatırımcılarının risk iştahını yükseltti. Salgının küresel ekonomiye tehdit olacağı endişelerinin de azalmasıyla S&P 500'de rekor geldi. Tesla'daki sert düşüş Nasdaq'ı rekordan etti

ABD borsaları günü yükselişle kapatırken kazanç serisini de 3 güne çıkardı. 

Çin Merkez Bankası'nın likidite sıkıntısını çözmek için piyasaya 1.7 trilyon yuan sürmesiyle Korona virüs salgının küresel ekonomiyi tehdit edeceği endişeleri hafifleyen Wall Street yatırımcıları salı gününden sonra çarşamba gününe de alıcılı başladı. Nasdaq açılışla birlikte 9,566.51 puana yükselerek tüm zamanların gün içi rekorunu kırarak güçlü bir başlangıç yaptı.

Gün içinde ADP ve S&P Analytics tarafından derlenen Ocak ayı istihdam raporu açıklandı. Özel sektör istihdamı Ocak ayında 291 bin artarak Mayıs 2015'ten bu yana en büyük artışı sağladı. Piyasa beklentisi ise 150 bin artış olacağı yönündeydi. 

İstihdam verisi sonrası Wall Street yatırımcılarının risk iştahı arttı. 

S&P 500'ün rekora ulaştığı çarşamba gününde Nasdaq erken kavuştuğu rekora, Tesla hisselerindeki sert düşüş nedeniyle kapanışta veda etti. 

ABD borsalarında yaklaşık 8 milyar hissenin el değiştirdiği çarşamba gününü Dow Jones sanayi endeksi 483.22 puan ve yüzde 1.68 oranında artışla 29,290.85 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de, 37.10 puan ve yüzde 1.13 oranında yükselişle gün sonunda 3,334.69 seviyesine ulaştı. Nasdaq ise 40.71 puan ve yüzde 0.43 artışla günü 9,508.68 seviyesinde kapadı.

TESLA'NIN 6 GÜNLÜK ÇIKIŞI NOKTALANDI

Tesla hisseleri, 6 günlük muhteşem çıkışını noktaladı. Şanghay'daki fabrikasında üretilen Model 3 arabalarının teslimatını erteleyeceği konusundaki uyarısı ile Tesla hisseleri yüzde 17.2 değer kaybetti. 

Ford'un 2020 tahminlerinin beklentinin gerisinde kalması üzerine hisseleri yüzde 9.5 değer kaybetti. 

AZİL SÜRECİ NOKTALANDI

ABD Başkanı Donald Trump ile ilgili azil soruşturması süreci nihayet Senato'da yapılan oylama sonucu Trump'ın aklanmasıyla sonuçlandı. Azil soruşturması sürecine başından bu yana yeterli ilgiyi göstermeyen yatırımcıların, seans sonrası gelen aklama kararına nasıl tepki vereceği merakla bekleniyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)