BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftayı kayıpla günü artıda kapadı----

New York borsası haftayı kayıpla günü artıda kapadı

New York borsası haftayı kayıpla günü artıda kapadı
11 Mayıs 2019 - 02:41 www.finansgundem.com

Trump'ın ABD-Çin ticaret müzakereleri için yaptığı olumsuz açıklamalar Wall Street'e 4 gün üst üste kayıplara yol açtı. Cuma günü ise Trump ve Mnuchin'den gelen olumlu mesajlar, borsa endekslerini son gün için artıya taşıdı

Haftanın 4 gününü büyük kayıplarla kapatan ABD borsaları Cuma gününü ise yükselişle tamamladı. 

Cuma gününe de ekside başlayan endeksler, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD-Çin ticaret müzakereleri için bu kez olumlu mesajıyla toparlandı. Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in de müzakereler için olumlu konuşması da yatırımcıların alım iştahını artırdı. 

ABD'nin 200 milyar dolarlık Çin malına gümrük vergisini yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarması, yatırımcılarda küresel ekonomide gerileme endişelerini artırdı. ABD borsalarında 3 ana endeks de ilk seansta düşüş yaşarken S&P 500'deki gerileme yüzde 1.6'yı buldu. 

Öğleden sonra Beyaz Saray'dan ABD-Çin ticaret müzakereleri için olumlu mesajlar gelmeye başladı. Twitter hesabından paylaşım yapan Başkan Trump, ABD ve Çin yetkilileri arasında yapıcı görüşmelerin gerçekleştiğini ifade etti. Maliye Bakanı Mnuchin de müzakerelerin olumlu seyrettiğini açıkladı. 

Bu açıklamaların ardından moral bulan yatırımcıların alımlara yönelmesiyle Dow Jones sanayi endeksi 114.01 puan ve yüzde 0.44 oranında artışla günü 25.942.37 seviyesinde tamamladı. S&P 500 günü 10.68 puan ve yüzde 0.37 oranında artışla 2.881.4 seviyesinde kapadı. Nasdaq da 6.39 puan ve yüzde 0.08 oranında artışla gün sonunda 7.916.94 seviyesine yükseldi.

HAFTALIK BAZDA BÜYÜK KAYIP

ABD borsa endeksleri haftayı büyük kayıpla tamamladı. Dow Jones'un haftalık kaybı yüzde 2,12 olarak gerçekleşirken S&P 500 de yüzde 2,17 oranında geriledi. En fazla kaybeden endeks ise yüzde 3.03 ile Nasdaq oldu.

UBER'DE HAYAL KIRIKLIĞI

Uluslararası ulaşım şirketi Uber Technologies halka arz edildi. Ancak ilk gün Uber'in hisseleri halka arz fiyatı olan 45 dolardan yüzde 7.6 oranında değer kaybetti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)