BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı----

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı
27 Temmuz 2019 - 05:23 www.finansgundem.com

ABD Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı ikinci çeyrek GSYH rakamlarının beklentiyi aşması, şirket kârlarının da desteğiyle yatırımcılarda alım iştahını artırdı. ABD borsalarında 3 ana endeks de günü artıda kapadı

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı. Wall Street'in 3 ana endeksi haftayı da artıda tamamladı. 

ABD Ticaret Bakanlığı ikinci çeyrek Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarını açıkladı. GSYH'nin ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 2.1 arttığı bildirildi. Yüzde 1.8'lik beklentiyi aşan GSYH rakamları, yatırımcılar üzerinde Fed'in gelecek haftaki PPK toplantısında faiz indirimine gideceği beklentisini de artırdı. 

Alphabet ve Starbucks'tan gelen sağlam kazançlar, S&P 500 ve Nasdaq endekslerini yukarı çekti. 

Starbucks, dünyanın en büyük kahve zincirinin üç yıl içinde aynı mağazadaki en büyük satış artışını göstermesinin ardından rekor seviyeye yükselerek yüzde 8,9 yükseldi.

Google'ın çatı şirketi Alphabet, Wall Street hedeflerini bulut birimlerinde daha yüksek reklam satışları ve büyüme hedefleriyle yenerek yüzde 9,6 arttı.

Twitter, sitedeki reklamları gören günlük kullanıcılarda beklenenden daha iyi bir şekilde üç aylık gelir ve artış sağladıktan sonra yüzde 8,9 arttı.

Dow Jones sanayi endeksi haftanın son gününü yüzde 0.19 oranında artışla 27,192.45 seviyesinde kapadı. S&P 500 yüzde  0.74 oranında artışla günü sonunda 3.025.86'ya ulaştı. Nasdaq yüzde 1.11 oranında yükselerek günü 8.330.21 seviyesinde tamamladı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

ABD borsalarında 3 ana endeks de haftayı artıda kapadı. Dow Jones'un haftalık kazancı yüzde 0.1 gibi sınırlı bir yükselişle gerçekleşirken diğer iki endeksin kazançları özellikle teknoloji şirketlerinin kâr açıklamalarıyla daha yüksek gerçekleşti. Haftayı S&P 500 yüzde 1.7, Nasdaq da yüzde 2.3 kazançla kapadı. 

GÖZLER FED VE SHANGHAY'DA 

Wall Street yatırımcılarının gözleri gelecek hafta Shanghay'daki Çin-ABD ticaret müzakerelerinde ve Çarşamba günü açıklanacak Fed'in faiz kararında olacak.

Avrupa borsaları İtalya hariç yükselişle kapandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)