BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın son gününü sert düşüşle kapadı----

New York borsası haftanın son gününü sert düşüşle kapadı

New York borsası haftanın son gününü sert düşüşle kapadı
24 Ağustos 2019 - 03:12 www.finansgundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının yeniden zirve yapması, yatırımcıları hızlı satışlara yöneltti. 3 ana endeks de yüzde 3 civarında düşüş kaydetti

ABD borsaları haftanın son gününde sert bir düşüş yaşadı. 

ABD-Çin ticaret savaşının tırmanması Wall Street'te yaşanan şokta en büyük etken oldu. 

Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'deki konuşmasında, ABD ekonomisinin iyi durumda olduğunu söylemesi yatırımcılar tarafından olumlu karşılandı. 

Powell, ABD ekonomisi için riskleri de ticaret savaşlarına bağladı. Powell'ın açıklamaları ABD Başkanı Donald Trump'ı kızdırdı. Jackson Hole öncesi Fed'den en az 100 baz puan faiz indirimi beklediğini açıklayan Trump, Powell'ın faiz indirimi için net mesaj vermemesi üzerine Twitter üzerinden "Alışıldığı gibi Fed yine hiçbir şey yapmadı" mesajını paylaştı. 

Pekin yönetiminden misilleme olarak 75 milyar dolarlık ABD ürününe 1 Eylül'den itibaren ek tarife uygulanacağı açıklamasının gelmesi, ticaret savaşlarını tırmandırırken Wall Street'teki olumlu havayı da dağıttı. Pekin'den gelen bu hamle sonrası ABD Başkanı Donald Trump çok sert mesajlar paylaştı. Trump, Çin ile ticaret yapan ABD şirketlerine alternatif bulma çağrısı yaptı. 

Çin ile üretim ilişkisi olan ABD'li teknoloji firmalarının hisseleri bir anda tırmanan ticaret savaşı ile büyük düşüşler yaşadı. Dow Jones sanayi endeksinde işlem gören Intel Corp ve Apple Inc, sırasıyla yüzde 3.9 ve yüzde 4.6 düştü.

Wall Street'in üç ana endeksi de günü yüzde 3 civarında düşüşlerle tamamladı. 

Cuma günkü gelişmeler, S&P 500 için Ağustos ayında şimdiye kadar yüzde 2'den fazla üçüncü düşüşe işaret etti ve gösterge endeksi son dört haftada yüzde 5.8 oranında düştü.

Dow Jones sanayi endeksi günü 623.34 puan ve yüzde 2.37 oranında düşüşle 25.628.9 seviyesinde tamamladı. S&P 500 75.84 puan ve yüzde 2.59 oranında düşüşle gün sonunda 2.847.11 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 239.62 puan ve yüzde 3 düşüşle 7.751.77 seviyesinde günü kapadı. 

TRUMP'TAN ÇİN'E YENİ EK VERGİ AÇIKLAMASI

Wall Street'te seansın sona ermesinin ardından Trump, Çin mallarına uyglanan tarifelerin yüzde 5 daha artırıldığını açıkladı. Trump'ın açıklamaları ticaret savaşlarının gelecek haftaki seansları etkileyeceğinin de işareti oldu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)