BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın son gününü karışık seyirle kapadı----

New York borsası haftanın son gününü karışık seyirle kapadı

New York borsası haftanın son gününü karışık seyirle kapadı
14 Eylül 2019 - 06:06 www.finansgundem.com

Dow Jones sanayi endeksi ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin azalmasıyla günü artıda kapadı. Goldman Sachs'ın Apple'ın hedef fiyatını düşürmesiyle Apple hisselerinde görülen düşüş, S&P 500 ve Nasdaq'ı eksi bantta bıraktı

ABD borsaları haftanınn son gününü karışık seyirle kapadı. 

ABD ile Çin arasındaki ticaret gerginliğinin azalmasının ardından tarifeden zarar gören endüstri hisselerinin toparlanması, Dow'u Mayıs 2018'den bu yana ilk kez art arda sekizinci kazanç gününe taşıdı. 

ABD perakende satışlarının Ağustos ayında yüzde 0.4 artış ile beklentileri ikiye katlaması, ABD ekonomisindeki durgunluk endişelerini dağıttı. 

Goldman Sachs'ın Apple'ın hisselerinin fiyat hedefini düşürmesinin ardından Apple hisseleri yüzde 1.9 değer kaybetti. Apple'daki düşüş, S&P 500 ve Nasdaq'ın ekside kalmasına neden oldu. 

10 yıllık Hazine bonolarının getirisindeki artış faize duyarlı finans hisseleri dışında alım iştahını kesen unsurlardan oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 37.07 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla 27.219.52 seviyesinde tamamladı. S&P 500 2.18 puan ve yüzde 0.07 oranında düşerek gün sonunda 3.500.33 seviyesine geriledi. Nasdaq da 17.75 puan ve yüzde 0.22 düşüşle günü 8.176.71 seviyesinde kapadı.

HAFTALIK BAZDA DURUM

Her üç büyük ABD hisse senedi endeksi de haftalık olarak üçüncü düz kazancını açıkladı ve bir hafta boyunca dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki ticaret savaşında potansiyel bir çözülme belirtisi gördü.

Piyasalar gelecek hafta Fed'in FOMC toplantısına odaklanacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)