BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın son gününü artıda kapadı----

New York borsası haftanın son gününü artıda kapadı

New York borsası haftanın son gününü artıda kapadı
25 Mayıs 2019 - 05:13 www.finansgundem.com

Hafta boyunca Trump'ın ABD-Çin ticaret görüşmelerini körükleyen açıklamalarıyla düşüşte olan Wall Street, bu defa ABD Başkanı'ndan gelen olumlu mesaj sayesinde Cuma gününü kurtardı

ABD borsaları, haftanın son gününü yükselişle kapayarak önceki kayıplarının bir kısmını telafi etse de haftayı düşüşle tamamladı.

Hafta boyunca ABD-Çin ticaret gerginliği ile kayıplar yaşayan Wall Street endekslerindeki Cuma günü yükselişi ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamaları sağladı. 

Trump Perşembe günü geç saatlerde Çin’in anlaşmaya kısa sürede ikna olacağını söyledi. Huawei sorununu da ticaret müzakereleri içine dahil edebileceklerini belirten Trump, yatırımcılardaki iki ülke arasında müzakere sürecinin sona erdiği endişesini hafifletti. 

ABD ile Çin arasında henüz yeni bir müzakere planlanmamış olması ise yatırımcıların alımlarda daha cesur davranmasını engelledi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 95.22 puan ve yüzde 0.37 oranında artışla 25.585.69 seviyesinde tamamladı. S&P 500 3.82 puan ve yüzde 0.14 oranında artışla gün sonunda 2.826.06 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 8.73 puan ve yüzde 0.11 artışla günü 7.637.01 seviyesinde kapadı. 

HAFTALIK BAZDA ÜÇ ENDEKS DE EKSİDE

Haftalık bazda Dow Jones yüzde 0,68 geriledi, S&P 500'ün haftalık kaybı ise yüzde 1,16 olarak gerçekleti. Haftayı en büyük düşüşle kapatan Nasdaq'ın haftalık kaybı ise yüzde 2.29 oldu.

PAZARTESİ GÜNÜ KAPALI

New York Borsası, pazartesi günü Anma Günü tatili nedeniyle kapalı olacak. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)