BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı----

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı

New York borsası haftanın son gününü yükselişle kapadı
23 Kasım 2019 - 03:38 www.finansgundem.com

19-22 Kasım haftasında kötü bir performans sergileyen ABD borsaları, ticaret anlaşması için Washington ve Pekin'den gelen olumlu açıklamalarla Cuma gününü artıya geçti

ABD borsaları haftanın son gününü yükselişle kapadı. ABD ile Çin arasında bir ticaret anlaşmasının yakın olduğunu belirten Washington ve Pekin açıklamaları, Wall Street yatırımcılarını alıma yönlendirdi. 

ABD Başkanı Donald Trump, Pekin’in ilk anlaşma imzalamak istediğini belirten ifadelerinin ardından Fox News’e bir ticaret anlaşmasının “potansiyel olarak çok yakın” olduğunu söyledi.

ABD İmalat sektörü üretim verisi de endekslerin yukarı çıkmasına katkı verdi. İmalat sektörü üretim verisi beklentileri aşarak son 7 ayın en yükseğinde geldi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 109.33 puan ve yüzde 0.39 oranında yükselişle 27,875.62 seviyesinde kapadı. S&P 500 de 6.75 puan ve yüzde 0.22 oranında yükselişle gün sonunda 3,110.29 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 13.67 puan ve yüzde 016 oranında artışla günü 8,519.89 seviyesinde tamamladı. 

HAFTALIK BAZDA DURUM

Son gün kazancına rağmen Wall Street'in 3 ana endeksi de haftayı ekside kapadı. S&P 500 son 6 haftalık kazanç serisini sonlandırdı. Nasdaq ise son 8 haftalık kazanç serisini kırdı.

TESLA'YA KÖTÜ SÜRPRİZ

Elektrikli kamyonetlerini Los Angeles'ta tanıtan Tesla kötü bir sürprizle karşılaştı. Elektrikli kamyonetin zırhlı camları, kırılmaz olduğunu göstermek için yapılan gösteride parçalandı. Tesla hisseleri, bu talihsiz olayın ardından yüzde 6'lık bir düşüş yaşadı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)