BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapadı----

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapadı

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapadı
05 Mayıs 2020 - 00:46 www.finansgundem.com

Efsane yatırımcı Buffett'in, ABD'nin 4 büyük havayolları hisselerini sattığını açıklamasıyla güne ekside başlayan ABD borsaları, korona virüs salgının gerilediği şeklindeki haberlerle toparlandı

Warren Buffett şokuyla güne ekside başlayan ABD borsaları gün sonunda sınırlı da olsa artıya geçti. 

Efsanevi yatırımcı Warren Buffett, sanayideki uzun vadeli getiri görünümünün korona virüs nedeniyle değiştiğine inandığını söyleyerek Berkshire Hathaway’in Delta, United, American ve Southwest’teki hisselerini sattığını açıkladı. Buffett'in açıklaması sonrası ABD borsalarının 3 ana endeksi de güne ekside başladı. 

ABD ile Çin arasındaki korona virüs ile ilgili gerginlik de yatırımcıların satışa yönelmesinde etkili oldu. 

Yatırımcıları gün içinde ABD eyaletlerinden ve diğer ülkelerden gelen korona virüs ile mücadelede normalleşme açıklamalarına odaklandı. 

Dünyada korona virüs nedeniyle en büyük kayıpları veren ABD'nin yine ilk sırada yer alan eyaleti New York'tan umut veren açıklamalar geldi. 

New York Valisi Andrew Cuomo, KOVID-19 salgını tarafından en çok etkilenen eyalette işlerin aşamalı olarak yeniden açılacağını açıkladı. Kaliforniya Valisi Gavin Newsom, eyaletteki perakende satış işletmelerinin bu hafta başlarında yeniden açılmaya başlayacağını duyurdu. 

İki büyük eyaletten gelen bu açıklamalar, Avrupa'dan da iletilen normalleşme açıklamalarıyla desteklenince, yatırımcılar salgının sona ereceği ve uluslararası ticaretin açılacağı beklentisiyle alımlara yöneldi. 

Gün sonunda üç ana endeks de artıya geçmeyi başardı.

Dow Jones sanayi endeksi günü 26.07 puan ve yüze 0.11 oranında artışla 23.749.76 puanla tamamladı. S&P 500 de 12.03 puan ve yüzde 0.42 oranında artışla gün sonunda 2.842.74 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise kazancı yüzde 1'in üzerine çıkan endeks oldu. Nasdaq günü 105.77 ve yüzde 1.23 oranında artışla 8.710.72 seviyesinde kapadı. 

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN HİSSELERİ DÜŞTÜ

Berkshire Hathaway'in büyük ABD havayolu şirketleri hisselerini satması sonucu Delta Air Lines,  American Airlines, Southwest Airlines ve United Airlines hisseleri yüzde 5 ile yüzde 8 arasında düştü. 

BERKSHIRE ZARAR AÇIKLADI, HİSSELER DÜŞTÜ

Berkshire hisseleri de, holdingin üç aylık bilançosunda 50 milyar dolarlık rekor zarar kaydetmesinin ardından  yüzde 2.6 düştü. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)