BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın ilk gününü düşüşle kapadı----

New York borsası haftanın ilk gününü düşüşle kapadı

New York borsası haftanın ilk gününü düşüşle kapadı
08 Ekim 2019 - 05:02 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump ile ilgili azil soruşturmasının yanı sıra Çin ile perşembe günü başlayacak ticaret görüşmelerindeki belirsizlik Wall Street'te düşüşe yol açtı

ABD borsaları haftanın ilk gününü düşüşle kapadı. 

Geçtiğimiz hafta salı ve çarşamba günü, zayıf ekonomik verilerle büyük kayıplar yaşadıktan sonra son iki gün kayıplarının büyük bölümün telafi eden Wall Street endeksleri, ABD ile Çin heyetlerinin masaya oturacağı haftaya kötü bir başlangıç yaptı. 

Wall Street yatırımcılarını satışa yönelten en büyük etken, perşembe günkü ticaret görüşmeleri öncesinde, Çin'in kapsamlı bir anlaşmaya sıcak bakmadığı şeklindeki haberler oldu. 

Çin tarafının müzakerelerde ABD'den daha fazla tarım ürünü almayı taahhüt eden bir anlaşmayı hedeflerken ABD tarafı ise Çin'den fikri mülkiyetler konusunda ciddi adımlar atılmasını bekliyor. 

Hisse senetlerinde değer kaybına yol açan diğer bir etken de ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki azil soruşturmasıyal ilgili gelişmeler oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 95.70 puan ve yüzde 0.36 oranında düşüşle 26.476.02 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 13.22 puan ve yüzde 0.45 oranında kayıpla gün sonunda 2.938.79 puana geriledi. Nasdaq da 26.18 puan ve yüzde 0.33 oranında kayıpla günü 7.956.29 puanla kapadı. 

Fed'in faiz indirme ihtimali yükseldi

Bu arada ABD Merkez Bankası Fed'in 30 Ekim'deki toplantısından bir kez daha faiz indirimi yapılacağı beklentisi de arttı. Geçen haftaki zayıf ekonomik veriler ve yeni haftada ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki belirsizlikler nedeniyle Fed'in 25 baz puan daha Faiz indirimi yapacağını bekleyenlerin oranı yüzde 80'e ulaştı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)