BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası haftanın ilk gününü düşüşle kapadı----

New York borsası haftanın ilk gününü düşüşle kapadı

New York borsası haftanın ilk gününü düşüşle kapadı
07 Mayıs 2019 - 04:28 www.finansgundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Çin malları için yeni gümrük vergisi getirme kararı sonrası New York borsasında endeksler haftanın ilk gününü düşüşle kapadı

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü düşüşle tamamladı. Endekslerdeki düşüşte en büyük etken, ABD Başkanı Trump'ın Çin'e yönelik yeni gümrük vergileri getirileceği açıklaması oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, pazar günü sürpriz bir tweet paylaşarak Çin ile bir anlaşma imzalanmadığı takdirde yüksek vergilerin Cuma günü yürürlüğe gireceğini söyledi. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer de, Trump yönetiminin Salı günü 200 milyar dolarlık Çin malları üzerindeki tarifeleri yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarmayı planladıkları konusunda bir açıklama yayınlayacağını açıkladı. Bu açıklamalar, Wall Street yatırımcılarındaki küresel büyümedeki yavaşlama korkularını artırdı. 

PAZARLIK TAKTİĞİ Mİ?

Trump'ın açıklamaları borsada satışlara yol açarken bazı yatırımcılar, açıkmaları Trump'ın pazarlık taktiği olarak yorumladı ve nihai ticari anlaşmaya güvenlerini sürdürdü. 

Trump'ın Çin'e vergileri artırma kararı ABD’nin Çin’in en büyük ihracatçısı olan Boeing hisselerini yüzde 1.3’e düşürdü. Çin'deki zayıflık belirtilerine karşı duyarlı olan Apple hisseleri de yüzde 1,5 değer kaybetti. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 66.47 puan ve yüzde 0.25 oranında düşüşle 26.438.48 seviyesinde kapadı. S&P 500 13.17 puan ve yüzde 0.45 oranında düşüşle gün sonunda 2.932.47 seviyesine geriledi. Nasdaq 40.71 puan ve yüzde 0.5 oranında düşerek gün sonunu 8.123.29 seviyesinde tamamladı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)