BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
09 Ocak 2020 - 05:20 www.finansgundem.com

İran'ın Irak'taki ABD üslerine füze fırlatması sonrası Trump'ın Twitter'dan yaptığı "Her şey yolunda" açıklamasına rağmen yatırımcılar güne risk iştahından uzak başladı. Başkanın Ulusa Sesleniş konuşması sonrasında ise alımlar hızlandı

ABD borsaları çarşamba gününü yükselişle kapadı. 

Wall Street yatırımcıları günlerdir tüm dikkatlerini Ortadoğu'daki gelişmelere verdi. Bölgeden gelen haberlere hisse senetleri anında tepki gösteriyor. Çarşamba günü de öyle oldu. Gece yarısı İran'ın Irak'taki ABD üslerine yaptığı füze saldırısı sonrası ABD Başkanı Doland Trump'ın Twitter'dan yaptığı "Her şey yolunda" açıklamasına rağmen yatırımcılar güne risk iştahından uzak başladı.

Trump'ın yapacağı Ulusa Sesleniş konuşmasında İran'a yönelik bir savaş ilanı yapacağı endişesi yatırımcıların kararsızlığında etken oldu.  

Kurmaylarıyla birlikte ulusa sesleniş konuşması için kameraların karşısına geçen Trump'ın "Dün akşamki saldırıda hiçbir Amerikalı yara almadı. Tüm askerlerimiz güven içinde. Çok az bir hasar söz konusu. Amerikan güçleri her şey için hazırdır. İran herkes için iyi olan bir hareketle, saldırı pozisyonundan çekilmiş görünüyor" şeklindeki sözleri, "Her şey yolunda" şeklindeki tweet'in altını doldurdu ve yatırımcıların endişelerini giderdi. 

Trump'ın konuşmasından sonra hızlanan alımlarla endeksler yükselişe geçti. S&P 500 ve Nasdaq gün içi rekor seviyelere ulaştı. 

YENİ PATLAMA HABERİ

Seansın sonlarına doğru Bağdat'ta ABD Büyükelçiliği yakınına 2 roket atıldığı haberleri ise alımları bıçak gibi kesti. Endeksler erken kazançlarının bir kısmını geri verdi. 

Kapanış gongundan sonra yapılan açıklamada atılan füzelerin herhangi bir hasara yol açmadığının bildirilmesi yatırımcıları perşembe günü için umutlandırdı, 

Dow Jones sanayi endeksi günü 161.41 puan ve yüzde 0.56 oranında yükselişle 28,745.09 seviyesinde kapadı S&P 500 ise 15.87 puan ve yüzde 0.50 oranında yükselişle gün sonunda 3,253.05 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 60.66 puan ve yüzde 0.67 oranında yükselişle günü 9.129.24'e ulaşarak rekorla tamamladı.

HİSSELERİN PERFORMANSI

Tahran'daki 176 kişinin ölümüyle sonuçlanan Ukrayna Havayollarına ait Boeign 760 model uçağın düşmesi ile Boeing hisseleri yüzde 1.8 düştü. 

Üç aylık kar tahminini aşan ve 2020 konut satışlarında artış olacağığ yönündeki haberlerle Lennar Corp hisseleri yüzde 0.8 arttı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)