BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
24 Aralık 2019 - 05:41 www.finansgundem.com

Wall Street yatırımcıları, ABD-Çin ticaret iyimserliğiyle alımlarını sürdürüyor. 3 ana endeks de haftanın ilk gününü yeni rekorlarla kapadı

ABD borsaları Noel haftasının ilk gününde yeni rekorlara imza attı. 

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen haftanın son gününde, Çin ile 1. faz ticaret anlaşmasının yakında imzalanacağını açıklaması endekslerde etkisini pazartesi günü gösterdi. Güne yükselişle başlayan ABD borsaları, Boeing'den gelen haberle yükselişini hızlandırdı. 

737 MAX tipi uçakların 2 ölümcül kazasıyla büyük prestij kaybeden Boeing, NASA için denemesini yaptığı insansız uzay mekiği denemesinde de başarılı olamayınca radikal bir değişikliğe gitti. 

Boeing'den yapılan açıklamada, Dennis A. Muilenburg'un istifa ettiği ve David L. Calhoun'un yeni CEO ve başkan olarak atandığı bildirildi. Calhoun'un 13 Ocak 2020'de göreve başlayacağı ve bu kısa geçiş sürecinde Boeing CFO'su Greg Smith'in CEO vekili olarak görev yapacağı bildirildi. Şirket, yönetim değişikliğini güvenin tekrar tesis etmek için  gerekli olduğunu belirtti.

Yönetim değişikliği haberi Wall Street'te beklenen etkiyi gösterdi. Dow Jones sanayi ortalaması üzerinde özellikle büyük etkisi olan Boeing Co hisseleri açıklamanın ardından yüzde 2,9 oranında arttı. 

Endeksleri olumlu etkileyen bir başka gelişme de Apache'ye Total'den gelen 100 milyon dolar haberi oldu. Fransız Total'in Surinam'daki yatırım için Apache Corp'a 100 milyon dolar vereceğini açıklamasıyla Apache hisseleri yüzde 17.3 artış gösterdi. 

Pazartesi günkü veriler, ABD menşeli sermaye mallarına yönelik yeni siparişlerin Kasım ayında zar zor yükseldiğini ve sevkiyatların düştüğünü gösterdi.

Reuters'daki habere göre analistler, haber akışlarının borsada yükseliş eğilimini desteklemeye devam ettiği görüşünde.

Dow Jones sanayi endeksi günü 96.44 puan ve yüzde 0.34 oranında artışla 28,551.53 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 2.79 puan ve yüzde 0.09 artışla gün sonunda 3,224.01 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 20.69 puan ve yüzde 0.23 oranında artışla günü 8,945.65 seviyesinde kapadı.

SALI GÜNÜ YARIM GÜN İŞLEM

Noel tatili haftasında ABD borsaları salı günü yarım gün işlem yapacak. Çarşamba günü ise Noel tatili nedeniyle Wall Street kapalı olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)