BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
18 Aralık 2019 - 05:43 www.finansgundem.com

ABD borsalarında ticaret anlaşmasının getirdiği iyimserlik dün açıklanan ekonomik verilerle desteklendi. 3 ana endeks de günü rekorlarla kapadı

ABD-Çin ilk faz ticaret anlaşmasının moral verdiği Wall Street endeksleri salı günü güçlü konut ve imalat verileriyle rekor tazeledi.

Washington ile Pekin arasında varılan ilk faz anlaşmanın ardından yapılan açıklamalarda görüşmelerin hızlandığı ve Ocak ayının ilk haftası nihai imzaların atılacağı ifade edilmişti. 

Bu açıklamayla küresel ticaretle ilgili endişelerini gideren Wall Street yatırımcıları, konut ve imalat sanayi verilerinin ABD ekonomisinin sağlam bir şekilde durduğunu göstermesiyle alımları sürdürdü. 

ABD’deki konutlar Kasım ayında beklenenden fazla artmaya başladı ve inşaat izinleri Mayıs 2007′den bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

General Motors’daki bir grevin sona ermesiyle Kasım ayında imalat sanayi verilerinde de yükselme kaydedildi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 31.27 puan ve yüzde 0.11 oranında artışla 28.267.16 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 1.07 puan ve yüzde 0.03 artışla gün sonunda 3.192.52 seviyesine yükseldi. Nasdaq ise 9.13 puan ve yüzde 0.1 artışla günü 8.823.36 seviyesinde tamamladı.

ABD-Çin ticaret görüşmelerinde sorunun çözümü yönünde adımların atılmasının ardından yatırımcıları tedirgin olduğu bir diğer konu Brexit için de rahatlatan açıklamalar geldi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Avrupa Birliği'nden çıkışın Ocak ayına kadar tamamlanacağını açıklaması olumlu karşılandı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)