BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
22 Ekim 2019 - 05:22 www.finansgundem.com

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmeleri için verilen sıcak mesajlar ABD borsasına olumlu yansıdı. 3.000'i aşan S&P rekoru test etti. Boeing'deki rapor belirsizliği Dow'daki kazançların bir kısmını sildi

ABD borsaları haftanın ilk gününü yükselişle kapadı. Yükselişte en büyük etken ABD-Çin ticaret müzakereleri için Beyaz Saray'dan gelen mesaj oldu. Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Larry Kudlow, Aralık ayında yapılması planlanan Çin mallarına yönelik yeni tarifenin, iki ülke heyetleri arasındaki görüşmelerin olumlu geçmei halinde geri çekilebileceğini açıkladı. 

Kudlow'dan gelen açıklama özellikle Çin ile ticarete duyarlı firmaların hisselerini yükseltti. 

Hisse senetleri ayrıca, ABD Hazine verim eğrisinden ve şirket kazançlarındaki rekor açıklamalardan da olumlu etkilendi.

Pazartesi günkü işlemde S&P 500, 3000 seviyesinin üzerine çıkarak rekor seviyenin sadece yüzde 0.7 gerisinde kaldı.

BOEING ZARARI, DOW'UN KAZANÇLARINI SINIRLADI

Boeing Co'daki zararlar, Dow Jones'un kazançlarını sınırladı. 737 MAX jetinin ne zaman hizmete gireceği konusunda şüphe uyandıran raporların ardından Boeing hisseleri, birkaç aracı kurumun hisse senetlerinin düşürdüğü notlarla yüzde 3.8 değer kaybetti.

Dow Jones sanayi endeksi günü 57.44 puan ve yüzde 0.21 oranında artışla 26.827.64 puanla tamamladı. S&P 500 ise 20.52 puan ve yüzde 0.69 oranında yükselerek gün sonunda 3.006.72 puana ulaşarak yeni bir rekoru test etti. Nasdaq da, 73.44 puan ve yüzde 0.91 oranında artışla günü 8.162.99 puanla kapadı. 

KAZANÇ RAPORLARI BEKLENTİNİN ÜZERİNDE

Analistlerin şirketlerin üçüncü çeyrek raporlarında sonrasında kazanç daralması beklemeleri karşılık bulmadı. Şu ana kadar bilanço açıklayan 75 şirketin sadece yüzde 12'si zarar gösterdi. 

Halliburton Co (HAL.N) hisseleri, petrol sahası hizmetleri sağlayıcısının planlanan maliyet azaltmalarını detaylandırmasından sonra % 6,4 oranında değer kazandı.

Coty Inc (COTY.N) hisseleri kozmetik üreticisinin Wella ve OPI gibi markalarla profesyonel güzellik işini satmayı planladığını açıklamasının ardından % 13.4 oranında arttı.

ABD’de Teva Pharmaceutical Industries Ltd’nin (TEVA.N) (TEVA.TA) hisseleri, şirketin kalan opioid ile ilgili davaya devam etme yolunda ilerleme kaydettikten sonra% 8,7 arttı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)