BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
26 Eylül 2019 - 05:16 www.finansgundem.com

Salı gününü Trump'ın BM'deki küresellik karşıtı konuşmasıyla sarsıntıyla geçiren ABD borsaları, Trump'ın Çin ile ilgili olumlu mesajları sonrası Çarşamba günü toparlandı

ABD borsaları Çarşamba gününü yükselişle kaparken son iki haftanın en iyi performansını sergiledi. 

Salı günü BM Genel Kurulu'nda yaptığı küresellik karşıtı konuşmayla Wall Street yatırımcılarını endişelendiren, endekslerdeki düşüşe yol açan ABD Başkanı Donald Trump bu kez tezat bir açıklama yaptı.

Trump, Çin ile bir ticaret anlaşmasının beklenenden daha kısa sürede gerçekleşebileceğini söyledi. Açıklama, borsa yatırımcılarının küresel ekonomiyle ilgili endişelerini azalttı. 

Wall Street analistleri, Trump'ın son açıklamasının olumlu olmasına rağmen yatırımcıların artık ABD ile Çin arasında imzalanmış bir anlaşma görmek istediği görüşünde.

Dow Jones sanayi endeksi günü 162.94 puan ve yüzde 0.61 oranında yükselerek 26.984.87 seviyesinde tamamladı. S&P 500 18.27 puan ve yüzde 0.62 oranında yükselişle gün sonunda 2.984.87 seviyesine ulaştı. Nasdaq da 83.78 puan ve yüzde 1.05 oranında yükselişle günü 8.077.38 seviyesinde kapadı. 

HİSSE HAREKETLERİ

Nike dün ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Sonuçların beklentileri aşmasıyla şirket hisseleri yüzde 3.7 oranında artarak rekor seviyeye ulaştı ve Dow Jones ile S&P 500'deki en yüksek artışlar arasında yer aldı.

Boeing firması ölümlü iki kazanın ardından uçuşları durdurulan 737 MAX modelleri için yeni bir kalıcı güvenlik komitesi oluşturduğunu açıkladı. Açıklama sonrası şirket hisseleri yüzde 1.8 yükselerek son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. 

Philip Morris'in Altria Group ile birleşme görüşmelerine son vermesinin ardından hisseleri yüzde 6.1 arttı.

TRUMP İLE İLGİLİ AZİL SORUŞTURMASI

Bu arada Temsilciler Meclisi'nde Demokratlar tarafından ABD Başkanı Trump hakkında azil sürecisinin başlatılmasının Wall Street üzerinde yakın bir zamanda etkili olmayacağı öne sürüldü. Analistler, soruşturmanın net bir sonuca ulaşmasının ise yatırımcıları ilgilendireceği görüşünde. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)