BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü yükselişle kapadı----

New York borsası günü yükselişle kapadı

New York borsası günü yükselişle kapadı
14 Haziran 2019 - 04:52 www.finansgundem.com

Umman Körfezi'nde iki tankere gerçekleştirilen saldırı, petrol fiyatlarını zıplattı. Petrol fiyatlarındaki artış, ABD borsa endekslerini de yukarı çekti

ABD hisse senetleri, iki günlük düşüşün ardından Perşembe gününü yükselişle kapadı. Endekslerin artıya geçmesinde enerji hisselerindeki artış etkili oldu.

Orta Doğu petrolününün en önemli sevkiyat merkezi Umman Körfezi'nde iki tankere gerçekleştirilen saldırı, tedarik kesintisi endişesiyle petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Petrol fiyatları yüzde 4'ten fazla artış kaydederken enerji hisseleri değer kazandı. 

Enerji hisselerindeki kazanım piyasaya yardımcı olurken, tanker saldırıları yatırımcılar için ise potansiyel endişelere neden oldu. Bu endişe endekslerin daha yukarılara çıkışına engel oldu. 

Yatırımcılar, gelecek hafta yapılacak Fed toplantısından faiz indirimi beklerken ay sonunda Japonya'da gerçekleşecek G20 toplantısında ABD ile Çin arasında bir anlaşma olacağı umudunu taşıyor.

Dow Jones sanayi endeksi günü 101.94 puan ve yüzde 0.39 oranında artışla 26.106.77 seviyesinde kapadı. S&P 500 de, 11.8 puan ve yüzde 0.41 oranında artışla gün sonunda 2.891.64 seviyesine yükseldi. Nasdaq 44.41 puan ve yüzde 0.57 artışla günü 7.837.13 seviyesinde tamamladı.

Morgan Stanley'in, Disney Plus abone sayısının artacağını öngörmesinin ardından Walt Disney hisseleri yüzde 4,4 kazandı. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)