BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü sınırlı yükselişle kapadı----

New York borsası günü sınırlı yükselişle kapadı

New York borsası günü sınırlı yükselişle kapadı
09 Kasım 2019 - 05:21 www.finansgundem.com

Haftanın son gününe ABD ile Çin'in tarifeleri geri çekeceği haberinin verdiği moralle yükselişle başlayan New York borsası, Trump'ın açıklamasıyla erken kazançlarını kaybetti. Ancak 3 ana endeks, sınırlı da olsa artıda kalmayı başardı

ABD borsaları gün içindeki yüksek kazançlarını kaybetmesine rağmen haftanın son gününü rekorla kapadı. 

Endeksler Cuma gününe, ABD ile Çin'in karşılıklı olarak tarifeleri geri çekeceği haberinin ticaret anlaşması umutlarının artmasıyla yükselişle başladı. Ancak hızlı yükseliş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere yaptığı açıklama ile sona erdi. Trump, Çin ile ilgili yeni endişeleri olduğunu belirterek tarifeleri geri çekmeyi kabul etmediğini söyledi. 

Trump'tan tarife açıklaması: Geri çekme yok

Trump'ın açıklaması, Wall Street yatırımcılarının risk iştahını düşürdü. Başlayan satışlar endekslerdeki erken kazançları geri almaya başladı. 

Olumsuz havaya rağmen gün sonunda üç ana endeks de kapanış rekorlarına imza attı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 6.44 puan ve yüzde 0.02 oranında artışla 27,681.24 seviyesinde tamamladı. S & P 500 ise 7.9 puan ve yüzde 0.26 oranında artışla gün sonunda 3,093.08 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 40.80 puan ve yüzde 0.48 oranında artışla günü 8,475.31 seviyesinde kapadı.

S&P 500’ün artmasına, Walt Disney Co ( DIS.N ), çevrimiçi yayın hizmeti Disney + 'da tahmin edilenden daha az harcadığını gösteren üç aylık sonuçların rapor edilmesinden sonra hisselerinin yüzde 3,8 değer kazanması yardımcı oldu. 

HAFTALIK PERFORMANS

Wall Street'in üç ana endeksi de haftayı artıda kapadı. S&P 500  yüzde 0.8 oranında artış kaydederek kazanç serisini 5. hafta da sürdürmüş oldu. Nasdaq yüzde 1.1 artışla altıncı haftayı da kazançla kapadı. Dow'un haftalık kazancı yüzde arttı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)