BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü sert yükselişle tamamladı----

New York borsası günü sert yükselişle tamamladı

New York borsası günü sert yükselişle tamamladı
07 Nisan 2020 - 01:01 www.finansgundem.com

ABD'deki salgının merkezi halindeki New York'ta vaka ve ölüm sayısının hız kesmesi Wall Street yatırımcılarını korona virüsün yenileceği konusunda umutlandırdı. Yoğun satışlar endekslere sert yükselişler getirdi

ABD borsaları haftanın ilk gününü sert yükselişlerle tamamladı. 

Ülkenin korona virüs salgınındaki merkezi konumunda bulunan New York'ta günlük ölüm sayılarındaki düşüş, yatırımcıları umutlandırdı ve risk iştahlarını artırdı. Yoğun alımlar sonunda 3 ana endeks de günü yüzde 7'nin üzerinde kazançlarla kapadı. 

New York Valisi Andrew Cuomo Pazartesi günü yaptığı açıklamada, korona virüs hastalarının hastaneye yatışlarının azaldığını ve ölümlerdeki artış oranının en sert durumda dengelendiğini söyledi. Cuomo, bu gelişmelere rağmen halkı tedbirler konusunda gevşememeleri içi de uyardı. 



Dow Jones sanayi endeksi günü 1.627.46 puan ve yüzde 7.73 oranında artışla 22,679.99 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 175.03 puan ve yüzde 7.03 oranında artarak gün sonunda 2,663.68 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 540.16 puan ve yüzde 7.33 oranında yükselerek günü 7,913.24 seviyesinde kapadı.

Kazançlar, 24 Mart'tan bu yana her bir endeks için günlük en büyük yüzde artışı gösterdi.

30 Dow bileşeninin tamamı, Boeing hisselerindeki yüzde 19,47 kazanç ile pozitif bölgede yer alırken, teknoloji .SPLRCT ve savunma araçları .SPLRCU sektörleri, yılın en iyi performansı arasında yüzde 8'den fazla yükseldi. 

S&P 500 bankacılık endeksi .SPXBK% 8.21 oranında arttı ve en iyi gününü bir haftadan kısa bir sürede tamamladı.

KORKU GÖSTERGESİ İKİ HAFTANIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Wall Street'in korku göstergesi iki hafta içinde en düşük seviyesine gerilemesine rağmen yine de yüksek seviyelerde kaldı.

Versace sahibi Capri Holdings 1 Haziran'dan sonra mağazalarını açmayı hedeflediklerini ve Kuzey Amerika'daki 7.000 çalışanını daha da iyi şartlara getireceğini açıkladı. Hisseler yüzde 25.9 arttı.

Video konferans uygulaması Zoom, veri gizliliği uygulamalarıyla ilgili endişeler ve derin cep rakiplerinin artan rekabetiyle yüzde 4.1 düştü. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)