BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü rekorlarla kapadı----

New York borsası günü rekorlarla kapadı

New York borsası günü rekorlarla kapadı
14 Ocak 2020 - 04:23 www.finansgundem.com

ABD ile Çin arasında birinci adım ticaret anlaşmasının çarşamba günü imzaların atılacak olmasına odaklanan Wall Street yatırımcıları alımlarını hızlandırdı. Özellikle teknoloji hisselerindeki yükseliş endekslere rekor getirdi

ABD borsaları haftanın ilk gününü yükselişle kapatırken yeni rekorlara da imza attı. 

ABD ile Çin arasında birinci adım ticaret anlaşmasının Çarşamba günü Washington'da imzalanacak olması yatırımcıların risk iştahını artırdı. Çin ile ticarete duyarlı olan Apple, Facebook, Netflix, Microsoft ve Amazon gibi teknoloji hisseleri S&P 500 ve Nasdaq için rekorlara katkıda bulundu.

Apple hisseleri yüzde 2.14 yükseldi. Google'ın çatı şirketi Alphabet hisseleri de yüzde yüzde 0,8 arttı.

Nasdaq'ın rekoruna bir katkı da Tesla'dan geldi. Tesla hisseleri Çin'in bu yıl yeni enerji araçlarına yönelik sübvansiyonlarda önemli kesintiler yapmayacağı yönündeki raporun ardından yüzde 9.8 yükseldi. 

Bu arada ABD ile İran arasındaki gerginliğin de savaş boyutundan çıkması, yatırımcıları rahatlatan bir diğer unsur oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 83.28 puan ve yüzde 0.29 oranında yükselerek 28.907.05 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 22.78 puan ve yüzde 0.70 oranında artışla gün sonunda 3.288.13 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 95.07 puan ve yüzde 1.04 oranında artışla günü 9.273.93 seviyesinde kapadı. 

ABD YÖNETİMİNDEN ÇİN İLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR

ABD yönetimi Ağustos ayında Çin'i kur manipülatörü ilan etmişti. Wall Street'te işlemlerin tamamlanmasının ardından Trump yönetiminin Çin'in bu etiketini kaldırdığı açıklandı. 

Vadeli işlemlerde olumlu etkisini gösteren kararın borsada asıl itici gücünü salı günkü işlemlerde göstermesi bekleniyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)