BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü kazançla kapattı----

New York borsası günü kazançla kapattı

New York borsası günü kazançla kapattı
09 Haziran 2023 - 00:34 www.finansgundem.com

ABD borsalarında, S&P 500 endeksi yüzde 0,62 artışla yılın en iyi kapanış değerini görürken, Nasdaq endeksi yüzde 1,02, Dow Jones endeksi ise yüzde 0,5 artışla günü kapattı.

Kapanışta, Dow Jones endeksi, 160 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 0,5 artışla 33.833,61 puana çıktı.

S&P 500 endeksi yüzde 0,62 artarak 4.293,93 puanla yılın en iyi kapanış değerine ulaşırken, Nasdaq endeksi yüzde 1,02 kazançla 13.238,52 puana yükseldi.

Yatırımcılar gelecek haftaki yoğun ekonomik veri gündemi öncesinde temkinli hareket ederken, pay piyasalarında pozitif seyir izlendi.

ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 3 Haziran ile biten haftada 261 bine çıkarak Ekim 2021'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Analistler, haftalık işsizlik başvurularında beklentilerin üzerindeki artışın iş gücü piyasasının soğuyor olabileceğinin bir işareti olduğunu belirterek, yatırımcıların gelecek hafta açıklanacak enflasyon verileri ile ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikası kararını da beklediğini ifade etti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD'de enflasyon ivmesinin yavaşladığına ancak önemli bir endişe olarak kalmaya devam ettiğine işaret ederek, Fed'i para politikası rotasında kalmaya çağırdı.

Öte yandan, hisseleri yüzde 2,5 artan Amazon'un öncülüğündeki teknoloji şirketleri, Nasdaq endeksinin yükselişine katkı yaptı.

Video oyunu perakendecisi GameStop'un, üst yöneticisi (CEO) Matthew Furlong'un işine son verdiğini açıklaması sonrası şirketin hisselerinin yüzde 18'e yakın değer kaybetmesi de dikkati çekti.

ABD borsaları sakin başladı

 

Yabancıların borsada satışı sürdü

 

Forte halka arz oluyor... Borsada satış tarihleri 8-9 Haziran

 

İngiltere Hazinesi, 1.26 milyar sterlin değerinde hisse sattı

 

Yabancılar borsada 44 milyon dolarlık hisse sattı

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)