BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü karışık seyirle kapadı----

New York borsası günü karışık seyirle kapadı

New York borsası günü karışık seyirle kapadı
15 Şubat 2020 - 04:07 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını haberlerinin getirdiği endişelerle gerileyen endeksler, Beyaz Saray'ın hisse senedi yatırımları için teşvik hazırlığında olduğu haberiyle rahatladı. Dow ekside kalırken S&P 500 ve Nasdaq günü yükselişle tamamladı


ABD borsaları haftanın son gününü karışık bir seyirle kapadı. Dow Jones sanayi endeksi ekside kalırken S&P 500 ve Nasdaq yeni kapanış rekorlarına imza attı. 

Wall Street'te endeksler, Çin'in 75 milyar dolarlık ABD'den ithal ürüne ek vergileri kaldırma kararnın uygulamaya geçirmesinin getirdiği iyimserlikle güne yükselişle başladı. 

Ancak ilerleyen saatlerde korona virüs salgını ile ilgili açıklamalar yatırımcıların risk iştahını düşürdü. Vaka sayısının 65 bine yaklaşmasının yanı sıra, Japonya'da virüs nedeniyle ilk can kaybının duyurulması ve Covid-19'un Mısır'da da görülmesi yatırımcıların küresel ekonomiyle ilgili endişelerini artırdı.  

Dün açıklanan ekonomik veriler de Wall Street yatırımcılarının belirsizliğini gideremedi. 

ABD sanayi üretiminin ocakta beklentilerin altında kalarak aylık yüzde 0,3 azaldığı açıklamasının getirdiği karamsarlık, ocak ayında perakende satışlarda ve Tüketici Güven Endeksi'nde piyasa beklentilerinin aşılmasının getirdiği iyimserlikle dengelendi.

BORSA YATIRIMCISINA VERGİ TEŞVİKİ HAZIRLIĞI

Wall Street yatırımcılarını korona virüs salgının getirdiği endişelerden uzaklaştıran haber ise CNBC'den geldi. Trump yönetiminin, Amerikalıların hisse satın alması için bir vergi teşviği hazırlığında olduğu belirtilen haber kapanışa doğru alımların artmasını sağladı. 

CNBC'deki habere göre, Beyaz Saray, yıllık 200 bin dolardan az kazanan insanların 10 bin dolara kadar olan hisse alımları için vergi teşviki hazırlığı yapıyor. 



ABD borsalarında haftanın son gününde 6.60 milyar hisse el değiştirdi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 25.23 puan ve yüzde 0.09 oranında kayıpla 29,398.08 seviyesinde tamamladı. S&P 500 ise 6.22 puan ve yüzde 0.18 oranında artışla gün sonunda 3,380.16 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 19.21 puan ve 0.20 oranında artışla günü 9,731.18 seviyesinde kapadı.

HİSSE PERFORMANSLARI 

Teknoloji şirketi NVIDIA Corp'un hisseleri açıklanan kazanç raporunun ardından yüzde 7 arttı. 

Online seyahat hizmetleri platformu Expedia hisseleri, Covid-19 virüsünü çevreleyen belirsizliklere rağmen güçlü üç aylık çekirdek kazanç tahmin etmesinin ardından yüzde 11,0 arttı.

ENDEKSLER HAFTAYI ARTIDA KAPADI

Korona virüs endişelerine rağmen Wall Street'in 3 ana endeksi de haftayı kazançlı kapadı. 

Endekslerde haftalık kazançlar yüzde 1.2 ile yüzde 1.4 arasında gerçekleşti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)