BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü karışık seyirle kapadı----

New York borsası günü karışık seyirle kapadı

New York borsası günü karışık seyirle kapadı
25 Ekim 2019 - 04:33 www.finansgundem.com

Wall Street'te yatırımcının yönünü yine bilançolar belirledi. Teknoloji hisselerindeki yükseliş, S&P 500 ve Nasdaq'ı yukarı çekti. Sanayi şirketlerinin kârlarındaki düşüş Dow Jones'u eksiye itti

ABD borsaları perşembe gününü karışık bir seyirle kapadı. S&P 500 ve Nasdaq günü yükselişle tamamlarken Dow Jones sanayi endeksi ekside kaldı. 

Wall Street'te yatırımcılar yine şirket bilançolarına odaklandı. Teknoloji şirketlerinden gelen yüksek gelir ve kazanç açıklamaları sektörün hisselerine değer kazandırdı ve S&P 500 ile Nasdaq'ın günü yükselişle kapamasında etkin rol oynadı. 

Microsoft, teknoloji devinin bulut bilişim hizmetleri konusundaki görünümünün analistlerin beklentilerini aşmasıyla yüzde 2.0 değer kazandı. PayPal Holdings Inc hisseleri şirketin güçlü tam yıl kazancı tahmininde yüzde 8,6 arttı. Microsoft ve PayPal, S&P 500 ve Nasdaq’ın en iyileriydi.

Twitter hisseleri, sosyal paylaşım şirketinin gelir ve kârlı tahminlerinden sonra, kısmen reklam platformu ile ilgili teknik sorunlar nedeniyle yüzde 20.8 değer kaybetti.

ABD-ÇİN GERGİNLİĞİ ETKİSİ

Sanayi sektöründeki şirketlerin bilanço açıklamaları ise beklentileri karşılamadı. Çarşamba günü seans bitiminin ardından bilançosunu açıklayan ve kâr görünümünün düştüğünü belirten Ford Motors hisseleri, sınırlı işlemlerdeki düşüşünü perşembe günü seansta da sürdürdü. Şirketin hisseleri yüzde 6.6 değer kaybetti. 

3M'nin bilanço açıklamasına göre şirketin ABD satışları yüzde 1,1 ve Asya-Pasifik satışları yüzde 5 düştü. Bilanço açıklamasının ardından 3M hisseleri yüzde 4.07 oranında değer kaybetti. 

3M hisselerindeki düşüş, Dow Jones'u ekside bırakan en büyük etken oldu. 

Analistler, sanayi şirketlerin kâr ve gelirlerindeki düşüşün ekonomik kırılganlığın işareti olduğu görüşünü paylaştı. Özellikle, 3M'in sonuçları, ABD-Çin ticaret anlaşmazlığındaki düşüşün sürdüğünün göstergesi olarak değerlendirildi. 



Dow Jones sanayi endeksi günü 28.42 puan ve yüzde 0.11 oranında düşüşle 26,805.53 seviyesinde tamamladı. S & P 500 ise 5.77 puan ve yüzde 0.19 oranında artış ile gün sonunda 3,010.29 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 66.00 puan ve yüzde 0.81 oranında artışla günü 8,185.80 seviyesinde tamamladı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)