BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü düşüşle kapadı----

New York borsası günü düşüşle kapadı

New York borsası günü düşüşle kapadı
30 Kasım 2019 - 03:02 www.finansgundem.com

Şükran Günü tatili nedeniyle Cuma günü yarım gün işlem gören ABD borsaları günü düşüşle kapadı. Ancak 3 ana endeks de Kasım ayını Hazirandan bu yana en yüksek aylık kazançlarla tamamladı

ABD borsaları, ABD ile Çin arasındaki gerginlik ve Black Friday satışlarının önceki yıllara göre düşük seviyede kalması nedeniyle günü düşüşle kapadı. 

Şükran Günü tatili nedeniyle yarım gün açık olan borsalarda Huawei haberi satışı hızlandıran etken oldu. 

Hafta ortasında ABD Başkanı Donald Trump'ın, Hong Kong'daki protestocuları destekleyen ve şiddetten Çin yönetimini sorumlu tutan yasayı onaylamasının etkileri Cuma günü de hissedildi. 

Pekin'den gelen 'misilleme yapılacak' açıklaması ise ticaret anlaşmasıyla ilgili umutları daha da azalttı. 

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin, ABD kırsal taşımacılığı yapan müşterilerin şirketlerinden ekipman satın almak için 8,5 milyar dolarlık bir devlet fonu kullanmalarını yasaklayan ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) kararına itiraz etme kararı aldığı haberleri, Wall Street'te satışları hızlandırdı. 

ABD'de geleneksel Black Friday'da mağazalardaki kalabalıkların geçen yıllara göre düşük olması da yatırımcıları endişelendirdi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 112.59 puan ve yüzde 0.40 düşüşle 28,051.41 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 12.65 puan ve yüzde 0.40 oranında düşüşle gün sonunda 3,140.98 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 39.70 puan ve yüzde 0.46 oranında düşüşle günü 8,665.47 seviyesinde kapadı. 

AYLIK KAZANÇ GÜLDÜRDÜ

Ayın son işlem gününü düşüşle kapatan ABD borsalarında yatırımcı Kasım ayının genelinde ise kazançlı. Kasım ayında S&P yüzde 3,4, Dow yüzde 3,7 ve Nasdaq yüzde 4,5 yükselerek yatırımcıların yüzünü güldürdü. Kasım ayı, Hazirandan bu yana yatırımcılar için en kazançlı ay oldu. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)