BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü düşüşle kapadı----

New York borsası günü düşüşle kapadı

New York borsası günü düşüşle kapadı
17 Ekim 2019 - 05:14 www.finansgundem.com

Temsilciler Meclisi'nin Hong Kong'daki protestoculara destek veren kararı ve Pekin'den gelen tepkiler ABD-Çin ticaret anlaşması umutlarını zayıflattı. Wall Street'in 3 ana endeksi de olumlu şirket bilançolarına rağmen gün sonunda ekside kaldı.

ABD borsaları çarşamba gününü, şirketlerin olumlu 3. çeyrek raporlarına rağmen jeopolitik endişelerin artmasıyla düşüşle kapadı. 

ABD ve Çin heyetleri arasında geçen hafta gerçekleşen toplantıyla ilgili belirsizlikler sürerken Temsilciler Meclisi'nin Hong Kong'daki protestoculara destek vererek Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi yasasını onaylaması ABD-Çin gerginliğini artırdı. Pekin'den karara gelen tepkiler sonrası ABD ie Çin arasında bir ticaret anlaşması umutları zayıflayan Wall Street yatırımcıları satışa yöneldi. 

Endeksleri olumsuz etkileyen bir diğer faktör de ABD perakende sektöründe beklenmedik düşüş oldu. 

ABD'de perakende satışlar 7 ayda ilk kez düştü. Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı veriye göre perakende satışlar Eylül'de yüzde 0.3 düştü. Beklenti ise yüzde 0.3 artış olacağı şeklindeydi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 22.82 puan ve yüzde 0.08 oranında düşüşle 27.001.98 seviyesinde kapadı. S&P 500 de  99 puan ve yüzde 0.20 oranında düşüşle gün sonunda, 2.989.69 seviyesine geriledi. Nasdaq ise 24.52 puan ve yüzde 0.3 oranında düşüyle günü 8.124.18 seviyesinde tamamladı.

BİLANÇOLARIN HİSSELERE ETKİLERİ

Bank of America (BofA) hisseleri danışmanlık ücretlerindeki artış ve kredi portföyündeki genişlemeyi kapsayan üçüncü çeyrek kârını yayınladıktan sonra yüzde 1.5 arttı.

United Airlines (UAL) hisseleri, üç aylık kar tahminlerini geçip 2019 beklentisini artırdıktan sonra yüzde 1.9 arttı.

S&P 500’deki 11 büyük sektörden altısı negatif bölgede kapandı, enerji. SPPN ve teknoloji. SPPLT’ler en büyük oranda zarar gördü.

General Motors, otomobil üreticisi United Auto Workers sendikası ile geçici bir iş anlaşması yaptıktan sonra yüzde 1.1 kazandı.

Netflix Inc (NFLX.O) hisseleri, çeyrek sonuçları yayınladıktan sonra pazar sonrası işlemlerde yüzde 10'dan fazla arttı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)