BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü düşüşle kapadı----

New York borsası günü düşüşle kapadı

New York borsası günü düşüşle kapadı
15 Ekim 2019 - 05:32 www.finansgundem.com

ABD ile Çin heyetleri arasında yapılan toplantıda anlaşma sağlandığı haberleri Cuma günü Wall Street yatırımcılarını alıma yöneltti. Kağıda dökülmeyen anlaşmayla ilgili belirsizlikler ise haftanın ilk günü endeksleri düşürdü

ABD borsaları haftanın ilk gününü düşüşle kapadı. 

Perşembe ve cuma günleri Washington'da ABD ve Çin heyetleri arasında yapılan ticaret görüşmelerinde anlaşma sağlandığı haberleri cuma günü Wall Street'te endeksleri yukarı çekti. 

Haftanın ilk gününde ise yatırımcılar ABD-Çin müzakerelerindeki belirsizliklere odaklandı. Varıldı denilen anlaşmanın kağıda dökülmemesi ve ABD'nin 15 Ekim'de başlayacağını duyurduğu Çin'e yönelik ek vergilerin hala yürürlükte olması yatırımcıların alım iştahını düşürdü. 

Çin heyetinin daha ffazla müzakere yapılması gerektiğini açıklaması ve ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in 15 Aralık'ta yeni tarifelerin yürürlüğe girecbileceğini söylemesi, borsada satışları artırdı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 29,23 puan ve yüzde 0,11 oranında düşüşle 26,787,36 seviyesinde tamamladı. S&P 500 4,09 puan ve yüzde 0,14 oranında düşüşle gün sonunda 2,966,18 seviyesine geriledi. Nasdaq da 8,39 puan ve yüzde 0,1 oranında düşerek günü 8,048,65 seviyesinde kapadı.  geriledi.

ÜÇÜNCÜ ÇEYREK RAPORLARI

Wall Street yatırımcıları, bugünden itibaren açıklanacak üçüncü çeyrek bilanço açıklamalarına odaklanacak. 

ABD bankalarının büyük bir kısmının, düşük faiz oranları ve ticaret gerilimi nedeniyle olumsuz bilançolar açıklaması bekleniyor.

JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs Group Inc, Citigroup Inc ve Wells Fargo ve Co. üçüncü çeyrek sonuçlarını bugün açıklayacak.

Bugün rapor açıklayacak diğer şirketler arasında ise Johnson & Johnson ve UnitedHealth Group yer alıyor.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)