BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası günü de haftayı da yükselişle kapadı----

New York borsası günü de haftayı da yükselişle kapadı

New York borsası günü de haftayı da yükselişle kapadı
12 Ekim 2019 - 04:21 www.finansgundem.com

ABD ve Çin ticaret heyetlerinin Washington'daki iki günlük toplantının sonunda sınırlı da olsa anlaşmaya varmaları, yatırımcıların gün içindeki beklentilerini karşıladı. Endeksler Cuma günüyle birlikte haftayı da kazançlı kapadı

BORSAGUNDEM.COM

ABD borsaları haftanın son gününe ABD ile Çin arasında bir ticaret anlaşmasına varılacağı umuduyla yükselişle başladı. Yatırımcıların risk iştahının yüksek olduğu günün sonunda ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde kısmi bir anlaşmaya varıldığı açıklandı.

Kısmi anlaşmanın, 15 aylık tarife savaşının sona erdirilmesi yolunda atılmış bir büyük adım ve daha büyük bir ticaret anlaşmasına zemin oluşturacağı beklentisiyle ABD hisse senetleri kapanışta günün en yüksek seviyesine ulaştı. Endeksler Cuma günü ile birlikte haftayı da kazançlı kapadı. 

Çin heyetine başkanlık eden Çin Başbakan Yardımcısı Liu ile görüşmseninin ardından gazetecilere açıklamay yapan ABD Başkanı Donald Trump, iki ülkenin fikri mülkiyet, finansal hizmetler ve büyük tarımsal alımlar konusunda anlaşma sağlayarak önemli bir ticaret anlaşması imzaladığını söyledi.

TÜKETİCİ GÜVENİNDE SÜRPRİZ SONUÇ

Haftanın son gününde yatırımcıları rahatlatan bir diğer gelişme de tüketici güven endeksinde beklentiyi aşan yükseliş oldu. Michigan Üniversitesi tüketici güveni Ekim'de Eylül'deki 93.2 seviyesinden 96'ya yükseldi. Beklenti endeksin 92 değerini almasıydı. 

Dow Jones sanayi endeksiI günü 319.92 puan ve yüzde 1.21 oranında artışla 26.816.59 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 32.14 puan ve yüzde 1.09 oranında artış kaydettiği günün sonunda 2.970.27 seviyesine yükseldi. Nasdaq 106.27 puan ve yüzde 1.34 oranında artışla günü 8.057.04 seviyesinde kapadı.

HAFTALIK BAZDA DURUM

Wall Street endekseli son iki gündeki atakla birlikte haftayı artıda kapadı. Haftanın genelinde Dow Jones yüzde 0.9, S&P 500 yüzde 0.6 ve Nasdaq yüzde 0.9 oranında yükseliş kaydetti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)