BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası güne kayıpla başladı----

New York borsası güne kayıpla başladı

New York borsası güne kayıpla başladı
17 Kasım 2020 - 18:17 www.finansgundem.com

New York borsası, haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı

New York borsası açılışında, Dow Jones endeksi, 300 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 1,27 azalışla 29.570,21 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 0,92 düşüşle 3.593,40 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,37 azalışla 11.880,30 puandan işlem görmeye başladı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin olumlu gelişmelerin etkisiyle haftaya pozitif bir seyirle başlayan endeksler bugün açılışta düşüş gösterdi. 

Endekslerdeki negatif seyirde, Kovid-19 vaka sayıları ile beklentileri karşılayamayan makroekonomik veriler etkili oldu.

Kovid-19 vaka sayısında dünyada ilk sırada bulunan ABD'de, virüs bulaşan kişi sayısı 11,5 milyona ulaştı. Vaka sayılarındaki hızlı artış önlemlerin yeniden sıkılaştırılmasını gündeme getirirken, ekonomideki toparlanmaya ilişkin endişeleri de artırdı. 

Makroekonomik tarafta ise ABD'de bugün açıklanan verilere göre, perakende satışlar, ekimde aylık yüzde 0,3 artarak piyasa beklentilerinin gerisinde kaldı.

Analistler, tüketici harcamalarının artan Kovid-19 vakaları ve devlet desteğinin yetersizliği nedeniyle kısıtlandığını belirtti.

Ülkede sanayi üretimi ise ekimde aylık yüzde 1,1 artarak piyasa beklentilerinin üzerinde seyretti. 

Sanayi üretimindeki artışa rağmen analistler, artan Kovid-19 vakalarının üretimde aksamalara neden olabileceği ve toparlanmayı tehlikeye atabileceği konusunda uyardı.

BİST 100 endeksinde kar satışları

ABD'de sanayi üretimi beklentileri aştı

ABD'de ekimde ithalat fiyatları azaldı, ihracat fiyatları arttı

ABD'de perakende satışlar beklentiyi karşılamadı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)