BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Fed sonrası sınırlı yükselişle kapandı----

New York borsası Fed sonrası sınırlı yükselişle kapandı

New York borsası Fed sonrası sınırlı yükselişle kapandı
12 Aralık 2019 - 04:10 www.finansgundem.com

ABD borsaları Fed'in faiz oranlarını sabit tutma kararının ardından mütevazı bir şekilde yükseldi

2019'da 3 kez faiz indirimi kararı alan ABD Merkez Bankası Fed, Aralık toplantısında ise faizleri yüzde 1.50-1.75 aralığında sabit tutmasının ardından Wall Street'in 3 ana endeksi de günü sınırlı bir yükselişle tamamladı. 

Fed politika yapıcıları, faiz oranlarının değişip değişmemesi gerektiğine karar vermede “küresel gelişmeleri” izlemeye devam edeceklerini söyledi. 

Fed Başkanı Jerome Powell, "Ekonomi Ilımlı şekilde büyüyor, ılımlı büyümenin devamını beklemekteyiz. Ekonominin görünümü risklere rağmen olumlu. Enflasyon sürekli olarak hedefin altında seyrediyor. Enflasyon baskıları zayıf kalmaya devam ediyor.  Para politikası ABD halkına hizmet için iyi konumlanmış durumda. Zayıf küresel büyüme, ticaret belirsizliği imalata baskı yapmaya devam ediyor. Repo operasyonlarına devam edeceğiz. Mevcut politikamızın enflasyonu artırmak için uygun olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Fed'in Faiz oranlarını sabit tutacağı beklentisini gün başından itibaren satın alan yatırımcılar, daha çok ABD-Çin ticaret ilişkilerine odaklandı. ABD'nin 15 Aralık'ta uygulamaya koyacağını açıkladığı  Çin'e yönelik yeni tarifeler konusunda belirsizlik sürerken, tarafların pazar gününden önce en azından bir ön anlaşmanın umudunu taşıyor. 

Çarşamba günü yayınlanan verilere göre ABD tüketici fiyatları kasım ayında sert bir artış gösterdi.

Dow Jones sanayi endeksi günü 29.37 puan ve yüzde 0.11 oranında yükselişle 27,911.09 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 9.1 puan ve yüzde 0.29 oranında yükselerek gün sonunda 3,141.62 puana ulaştı. Nasdaq ise 37.87 puan ve yüzde 0.44 oranında artışla günü 8,654.05 seviyesinde kapadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)