BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Fed kararı öncesi yükselişle kapandı----

New York borsası Fed kararı öncesi yükselişle kapandı

New York borsası Fed kararı öncesi yükselişle kapandı
18 Eylül 2019 - 04:50 www.finansgundem.com

Aramco saldırısıyla başlayan küresel petrol korkusunun azalmasının ardından ABD borsaları yükseldi. Fed'in faiz kararı öncesi 3 ana endeks de günü artıda kapadı

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararını açıklaması öncesi Wall Street endeksleri günü yükselişle tamamladı. 

Suudi Arabistan'ın petrol tesislerine yapılan saldırı sonrası küresel bazda yaşanan petrol korkusunun azalmasının ardından Wall Street yatırımcılarında risk iştahı arttı. 

Geçtiğimiz hafta sonunda yaşanan saldırı sonrası dünyanın en büyük ham petrol ihracatçısı Suudi Arabistan'ın petrol üretimi durması küresel bazda bir petrol paniği yaşattı. Brent petrol fiyatlarında yüzde 20'nin üzerinde artış yaşanırken ABD Başkanı Donald Trump'ın saldırıdan İran'ı sorumlu tutması ve karşılık verileceği mesajları da jeopolitik endişeleri artırdı. Pazartesi günü, tüm küresel piyasalarda olduğu gibi bu gelişmelerden etkilenen ABD borsaları ekside kapandı.

PETROL KORKULARI AZALDI 

Haftanın ikinci gününde petrolle ilgili korkular hafifledi. Petrol üreticisi ülkelerin stoklarını devreye sokması fiyatların düşmesini sağladı. 

ABD Başkanı Trump'ın, savaş istemediğini ve Suudi Arabistan’ın Eylül ayının sonunda kaybedilen üretimini geri alacağını açıklamasının ardından piyasalar sakinleşti. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 33.98 puan ve yüzde 0.12 oranında artışla 27.109.03 puanda tamaladı. S&P 500 7.74 puan ve 0.26 oranında artışla gün sonunda 3.005.61 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 32.47 puan ve yüzde 0.4 oranında artış ile günü 8.186.02 puanda kapadı.

GÖZLER FED'İN FAİZ KARARINDA

ABD Federal Merkez Bankası'nın (Fed), iki günlük politika toplantısı bugün sona eriyor. Bankanın kararları bugün açıklanacak. 

Faizin 25 baz puan indirileceği beklentisini taşıyan yatırımcılar, aynı zamanda ABD para politikasının gevşemesinin ne kadar uzağa gideceği ile ilgili ipuçlarını da bekleyecek. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)