BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası düşüşle kapandı----

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
07 Aralık 2023 - 00:51 www.finansgundem.com

ABD'de iş gücü piyasasına ilişkin verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) şahin para politikasının sonuna geldiğine ilişkin beklentileri desteklemesiyle güne pozitif bir başlangıç yapan pay piyasalarında kapanışta negatif bir seyir izlendi

New York borsası günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta Dow Jones endeksi yüzde 0,19 azalışla 36.054,43 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,39 azalarak 4.549,34 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,58 kayıpla 14.146,71 puana indi.

ABD'de iş gücü piyasasına ilişkin verilerin ABD Merkez Bankasının (Fed) şahin para politikasının sonuna geldiğine ilişkin beklentileri desteklemesiyle güne pozitif bir başlangıç yapan pay piyasalarında kapanışta negatif bir seyir izlendi.

İŞ VE İSTİHDAM VERİLERİ İZLENDİ

ABD'de dün açıklanan JOLTS açık iş sayısı verilerinin ardından bugün açıklanan ADP özel sektör istihdamı verileri de iş gücü piyasasındaki soğumaya işaret etti.

Buna göre, ABD'de özel sektör istihdamı, kasımda 103 bin kişiyle piyasa beklentilerinin altında artış kaydetti. Aynı dönemde ücret artışının hızındaki yavaşlama da devam ederken, kasımda yıllık ücret yüzde 5,6 arttı.

İş gücü piyasasındaki soğumaya işaret eden verilerin ardından ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,106 ile 3 ayın en düşük seviyesini görmesinden sonra yüzde 4,114 seviyesinde dengelendi.

​​​​​​​Ayrıca, ABD'de tarım dışı iş gücü verimliliği, bu yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 5,2 ile beklentilerin üzerinde artarken, birim emek maliyeti yüzde 1,2 ile beklenenden fazla azaldı. Analistler, üçüncü çeyrekte birim emek maliyetinde kaydedilen düşüşün de enflasyondaki yavaşlamaya işaret ettiğini belirtti.

NVIDIA HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ

Öte yandan petrol fiyatlarındaki yaklaşık yüzde 4'lük düşüş enerji hisseleri üzerinde baskı oluştururken, Exxon Mobil'in hisseleri yüzde 1'in ve Marathon Petroleum'un hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.

Çip üretici Nvidia'nin hisseleri ise şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Jensen Huang'ın Çin pazarına yönelik yeni çiplerin ihracat kısıtlamalarına uygun olmasını sağlamak için ABD hükümetiyle yakın iş birliği içinde çalıştığını açıklaması sonrası yüzde 2'nin üzerinde düştü.

Analistler, para politikası seyrine ilişkin daha fazla ipucu için iş gücü piyasası verilerinin piyasaların odağında olduğu, ABD'de yarın işsizlik maaşı başvuruları verileri ile cuma günü tarım dışı istihdam verilerinin takip edileceğini belirtti.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan doğalgaz desteği açıklaması

 

Altının kilogram fiyatı geriledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)