BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası düşüşle kapandı----

New York borsası düşüşle kapandı

New York borsası düşüşle kapandı
27 Eylül 2019 - 04:17 www.finansgundem.com

Trump ile ilgili azil soruşturmasını başlatan ihbar mektubunun yayımlanması sonrası ABD borsalarında satışlar hızlandı. Çin ile ilgili olumlu mesajlara rağmen endeksler günü ekside kapadı

ABD borsalar Perşembe gününü düşüşle kapadı. 

Güne karışık bir seyirle başlayan Wall Street endeksleri, ABD Başkanı Donald Trump'la ilgili azil soruşturmasına neden olan ihbar mektubunun açıklanmasıyla inişe geçti. Trump'ın Ukrayna liderini ABD'deki seçimlere müdahil olmaya zorladığı iddia edilen mektupta Beyaz Saray'ın da Trump-Zelenskiy görüşmesiyle ilgili kanıtları gizlemeye çalıştıkları ifade edildi. 

İHBAR MEKTUBU TEPKİSİ

Demokratların azil soruşturması için düğmeye basmalarından itibaren iddialarla ilgili somut bir belge bekleyen Wall Street yatırımcıları, ihbar mektubunun yayımlanmasıyla konu hakkında ilk sert tepkiyi gösterdi. 

Çin Devlet Konseyi ve Dışişleri Bakanı'nın Çin'in ABD'den daha fazla ürün satın alma isteğini seslendirmelerinin ardından başlayan alımlar da ihbar mektubunun yol açtığı düşüşü engelleyemedi. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 79.59 puan ve yüzde 0.3 oranında düşüşle 26.891.12 seviyesinde tamamladı. S&P 500 7.25 puan ve yüzde 0.24 oranında düşüşle gün sonunda 2.977.62 seviyesine geriledi. Nasdaq da 46.72 puan ve yüzde 0.58 oranında düşüşle günü 8.030.66 seviyesinde kapadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)