BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası Çin'den gelinen verilerle rekora koştu----

New York borsası Çin'den gelinen verilerle rekora koştu

New York borsası Çin'den gelinen verilerle rekora koştu
17 Aralık 2019 - 05:41 www.finansgundem.com

Washington ile Pekin arasında varılan 1. adım ticaret anlaşmasının ardından Çin'den gelen sanayi üretimindeki artış verisi Wall Street yatırımcılarının risk iştahını artırdı. 3 ana endeks de yeni rekorlara imza attı

ABD borsaları haftanın ilk gününü rekorlarla kapadı. 

2.5 yıldır yatırımcıların kâbusu olan ticaret gerginliğini düşüren Washington ve Pekin arasındaki ilk adım anlaşmasının detayları kamuoyuna yansıdı. ABD Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer. varılan anlaşma ile ABD'nin Çin'e ihracatının 2 katından fazla olacağını beklediklerini söyledi. ABD'nin 15 Aralık tarifelerini iptal etmesinin ardından Çin'den de aynı şekilde tarifelerin iptali kararı geldi. 

İki ülke arasındaki ticaret gelişmeleri Wall Street yatırımcılarının korkularını tamamen dağıttı. 

Pazartesi günü erken saatlerde Çin'den gelen sanayi üretimi ve perakende satış verilerindeki artış da yatırımcılar tarafından küresel ticaretin üzerindeki kara bulutların dağıldığı şeklinde algılandı.  

Risk iştahı artan yatırımcıların alımlara yönelmesi sonucu Wall Street'in 3 ana endeksi de yeni rekorlara imza attı. 

ABD ve Çin'in karşılıklı olarak tarifeleri iptal etmesi en çok iki ülke arasındaki ticarete duyarlı hisseleri yükseltti. Apple hisseleri yüzde 1.7 değer kazandı.

737 MAX'ların üretimini kesme ya da durdurma kararıyla yüzde 4.3 değer kaybeden Boeing hisseleri, Dow'un daha büyük kazançlara ulaşmasını frenledi. 

Dow Jones sanayi sanayi endeksi günü 100.51 puan ve yüzde 0.36 oranında yükselerek 28,235.89 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 22.65 puan ve 0.71 oranında yükselerek gün sonunda 3,191.45 seviyesine ulaştı. Nasdaq ise 79.36 puan ve yüzde 0.91 orannda artışla günü 8,814.23 seviyesinde kapadı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)