BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsası ABD ile Çin'in Ekim randevusu ile yükseldi----

New York borsası ABD ile Çin'in Ekim randevusu ile yükseldi

New York borsası ABD ile Çin'in Ekim randevusu ile yükseldi
06 Eylül 2019 - 07:06 www.finansgundem.com

ABD ile Çin ticari heyetlerinin Ekim ayında görüşeceği açıklaması, Wall Street yatırımcılarının ticaret savaşı endişelerini hafifletti. Ralli moduna giren endeksler yüzde 2 civarında kazançla günü tamamladı

ABD borsaları Perşembe gününü beklentilerin üzerinde yükselişle tamamladı.

Washington ve Pekin yönetimlerinin ticaret müzakereleri için Ekim ayında üst düzey görüşme kararı alması, Wall Street yatırımcılarının ticaret savaşları konusundaki endişelerini hafifletti. Ağustos ayındaki kayıplarını telafi etmesi beklenen endeksler bir gün önceki kazançlarının üzerinden ralliyi sürdürdü. 

3 ana endeks de beklentileri aşarak yüzde 2 civarında kazançlar elde ederken Wall Street analistleri daha büyük kazançların önündeki engelin ABD Başkanı Donald Trump'ın Twitter paylaşımları olduğuna dikkat çekti. 

Analistler Trump'ın paylaşımlarının ABD-Çin ticaret savaşında, alternatif iyileştirme ve bozulma işaretleri olarak algılandığını ve son aylarda Wall Street’te dalgalanmaya yol açtığını ifade etti. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 372.68 puan ve yüzde 1.41 oranında artışla 26.728.15 puan seviyesinde tamamladı. S&P 500 38.22 puan ve yüzde 1.30 oranında artışla gün sonunda 2.975.97 seviyesine yükseldi. Nasdaq da 139.95 puan ve yüzde 1.75 oranında artışla günü 8.116.83 seviyesinde kapadı. 

GÜÇLÜ EKONOMİK VERİLER

Bu arada açıklanan ekonomik veriler de Wall Street yatırımcılarının alım iştahını artırdı. 

ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre haftalık işsizlik maaşı başvuruları 31 Ağustos'ta sona eren haftada bin artışla 217 bin oldu. Beklenti 215 bindi.

Makroveri ajandasında, ABD'de ISM imalat dışı endeksi Ağustos'ta 3 ayın zirvesi olan 56.4'e yükseldi. Beklenti 54'tü.

Yine dün açıklanan diğer bir veriye göre fabrika siparişleri % 1.4 ile beklentilerin üzerinde arttı. Beklenti % 1 artıştı. Ulaşım hariç siparişler önceki ay % 0.1 düşüşün ardından % 0.3 arttı.

ADP ve Moody’s Analytics verilerine göre ABD'de özel sektör istihdamı Ağustos'ta 195 bin arttı Beklenti 148 bindi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)