BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaNew York borsaları sağlık sektörü hisseleriyle yükseldi----

New York borsaları sağlık sektörü hisseleriyle yükseldi

New York borsaları sağlık sektörü hisseleriyle yükseldi
31 Mart 2020 - 01:25 www.finansgundem.com

Wall Street yatırımcılarının ucuz olan ve korona virüsle mücadele çabalarının ekonomiye olan etkisine dayanabilen hisse senetlerine yönelmesiyle endeksler sağlık sektörü hisselerinin liderliğinde yükseldi

ABD borsaları haftanın ilk işlem gününü yükselişle kapadı. 

Korona virüs salgınının yeni merkez üssü konumundaki ABD'de Başkan Donald Trump'ın salgınla mücadele için alınan önlemlerin süresinin uzatıldığını açıklaması, endekslerin yeni haftaya yükselişle başlamasını sağladı. 

Endekslerin Şubat ayındaki en yüksek seviyelerinin yüzde 20 altında olması, korona virüs önlemleriyle salgın endişeleri azalan yatırımcıların risk iştahını artırdı. 

Turizm, konaklama, havayolu gibi salgından olumsuz yönde en fazla etkilenen hisselerden uzak duran yatırımcılar, ucuz olan ve korona virüsün yayılmasını engelleme çabalarının ekonomiye olan etkisine dayanabilen hisse senetlerine yöneldi.

Yatırımcıların bu tercihi ile endeksler sağlık sektörü hisselerinin liderliğinde yükseldi.

S&P sağlık sektörü SPXHC, Johnson & Johnson ve Abbot Laboratuvarlarındaki kazançlar nedeniyle %4.67 oranında arttı . Johnson & Johnson'ın korona virüs aşısıyla ilgili planlarını paylaşmasının ardından hisseleri yüzde 8 değer kazandı.

Abbott Labs, Kovid-19 için pozitif sonucu 5, negatif sonucuysa 13 dakika içerisinde gösteren yeni tip moleküler testleri için Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) onayını aldı. Şirketin hisseleri yüzde 6,41 yükseldi.

Sağlık sektörünün yanı sıra, teknoloji sektörü hisseleri de endekslerin yükselmesine katkı yaptı. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 690.70 puan ve yüzde 3.19 oranında yükselişle 22,327.48 seviyesinde tamamladı. S&P 500 de 85.18 puan ve yüzde 3.35 oranında yükselerek gün sonunda 2,626.65 seviyesine ulaştı. Nasdaq ise 271.77 puan ve yüzde 3.62 oranında artışla günü 7,774.15 seviyesinde kapadı. 

BATI TEKSAS PETROLÜ SON 18 YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Öte yandan, ABD'nin Batı Teksas (WTI) tipi ham petrolün varil fiyatı, pazartesi günü yüzde 6,6 azalarak 20,09 dolara geriledi ve Şubat 2002'den bu yana en düşük seviyede yer aldı.

Analistler, Kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin petrol piyasasında talebin azalmasına ve bunun da fiyatlarda düşüşe neden olacağını belirtti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)