BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNevzat Aydın Yemeksepeti CEO'luğundan ayrılıyor----

Nevzat Aydın Yemeksepeti CEO'luğundan ayrılıyor

Nevzat Aydın Yemeksepeti CEO'luğundan ayrılıyor
01 Kasım 2021 - 11:23 www.finansgundem.com

Yemeksepeti’nin kurucularından ve CEO’su Nevzat Aydın, ailesine daha fazla zaman ayırabilmek ve Türkiye’nin girişimcilik ekosisteminin gelişmesi için genç girişimcilere verdiği desteklere odaklanabilmek adına CEO’luk görevinden ayrılma kararı aldı.

Yemeksepeti’nin kurucularından ve CEO’su Nevzat Aydın CEO’luk görevinden ayrılma kararı aldı. Kararın ardından CEO’luk görevine 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katılan ve halen İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki’nin atandığı açıklandı.

Yemeksepeti tarafından yapılan açıklamada şirketin kurucularından biri olan ve bugünlere ulaşmasında en önemli pay sahibi Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’nin 20 yılına damgasını vurduğu kaydedildi. Açıklamada, Nevzat Aydın’ın liderliğinde Yemeksepeti’nin 2001 yılında kurulduğu küçük ofisten, bugün Türkiye’nin örnek alınan en önemli kurumlarından birine dönüştüğünün altı çizildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yemeksepeti, Nevzat Aydın ve kurucularının ilk gün koyduğu ilkelere ve değerlere sadık kalarak, tüm paydaşları ve Türkiye için değer yaratarak büyümeye devam etme kararlılığındadır. Nevzat Aydın’dan bayrağı yine Yemeksepeti bünyesinden yetişen genç bir lider olan Mert Baki’nin alması bu kararlılığın en somut göstergesidir. Nevzat Aydın’a sonsuz teşekkürlerimizi sunarken, Mert Baki’ye Yemeksepeti’nin gelecek yolculuğunda yürüteceği görevden dolayı başarılar diliyoruz.”

Yemeksepeti CEO’su Nevzat Aydın ise, “Önümüzdeki dönemde yönetiminde daha farklı bir bakış açısının hakim olmasını istiyorum. Son dönemde mükemmel bir yönetim ekibi kurduk ve hem bu ekibe, hem de Mert Baki’ye güvenim tam.” dedi.
 
Nevzat Aydın’dan CEO’luk görevini devralacak Mert Baki yeni görevinin heyecan verici olduğunu vurgulayarak, “Nevzat Aydın’ın Yemeksepeti’nin bu başarı hikayesindeki liderliği Türkiye’deki girişimcilik ekosistemindeki en büyük başarılardan biri. Kendisine hem bir Yemeksepeti çalışanı olarak burada gerçekleştirdikleri için hem de genç girişimcilere verdiği ilham için en içten teşekkürlerimi sunmak isterim. Bundan sonraki dönemde en büyük önceliğimiz 10 binden fazla çalışanımızla birlikte, milyonlarca kullanıcımızın hayatına ve 60 binden fazla esnaf iş ortağımızın işlerine değer katmak olacak.” şekinde konuştu.



Mert Baki hakkında

Yemeksepeti’nde CEO’luk görevini devralacak Mert Baki, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İTÜ’de Elektrik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp devamında da Sabancı Üniversitesi MBA yüksek lisans programını bitirmiştir. Florida ve Stanford Üniversitelerinde Business Strategy alanlarında eğitim programlarına katılan Mert Baki, profesyonel iş hayatına ARAMA Danışmanlık’ta başlamış, ardından Migros’ta iş geliştirme alanında farklı görevlerde bulunmuştur. 2011 yılında Yemeksepeti ailesine katıldıktan sonra şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürüten Mert Baki ayrıca Delivery Hero ailesine katılmadan önce Yemeksepeti’nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu. Son olarak İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki, Yemek.com, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle dahil birçok projeye liderlik ederek Yemeksepeti’nin hizmet gamının genişlemesini sağlamıştır. İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Mert Baki evli ve ikiz çocuk babasıdır. 

Düğün için ada kapattı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)