BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinNetflix’in Türkiye'deki ilk sansürlü içeriği yayımlandı----

Netflix’in Türkiye'deki ilk sansürlü içeriği yayımlandı

Netflix’in Türkiye'deki ilk sansürlü içeriği yayımlandı
23 Eylül 2019 - 16:51 www.finansgundem.com

RTÜK'e çevrimiçi dizi ve film platformlarına denetim yetkisi veren yönetmelik, 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin uygulamaya konmasıyla birlikte Netflix'in Türkiye için uyguladığı ilk sansür bir filmin fragmanında uygulandı.

Web Tekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, "El Camino: A Breaking Bad Movie" isimli film için tanıtım fragmanı hazırlayan Netflix, filmin Türkiye için oluşturulan fragmanında ilk sansürü uyguladı.  

Netflix'in Breaking Bad'in devamı niteliğinde olan film için hazırlanan fragmanların birinde 26. saniyede arabaya binen karakterin elinde sigara görülürken, Türkiye için hazırlanan da ise görülmüyor. 

Yaklaşık iki ay önce Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle RTÜK'e, çevrimiçi dizi ve film platformlarını denetleme yetkisi getirildi. Bu yönetmelik kapsamında RTÜK'e, çevrimiçi dizi ve film platformlarında yer alan içeriklere müdahale hakkı tanındı. Ayrıca yönetmelik kapsamında çevrimiçi dizi ve film platformlarına RTÜK'ten lisans alma zorunluluğu da getirildi. 

Söz konusu yönetmelik 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KAFACI24 Eylül 2019 16:29

    Tamam artık bol bol piksel izleriz. O değil de algıda seçicilik mi yoksa ben kafayı taktığım için mi bilmem, hemen hemen her Netflix dizi ve filminde nedense bir eşcinsel içerik oluyor. Bu aslında son birkaç yıldır tüm dizi ve filmlerde var. Nedir abi bu? Subliminal mesaj mı? Algı mı yerleştiriyorlar? Anlamadım gitti. Dünya Pompei'nin son günlerine doğru gidiyor hızlıca.

  • EHHHHHHH23 Eylül 2019 17:47

    MİLLETİN Bİ PARALI FLİM KEYFİ VARDI ONUNDA İÇİNE ETTİNİZ. YANİ....