BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNetanyahu'dan garip tavır----

Netanyahu'dan garip tavır

Netanyahu'dan garip tavır
10 Aralık 2013 - 00:49 www.finansgundem.com

İsrail Başbakanı, "Filistin özgürleşmeden özgürlüğümüz tam olmaz" diyen Nelson Mandela'nın cenaze törenine "Çok masraflı" diye katılmıyor

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun, eski Güney Afrika Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın bugün Soweto'da yapılacak cenaze törenine "çok masraflı olacağı" gerekçesiyle katılmayacağı belirtildi.

İsrailli bir yetkili, Netanyahu'nun Mandela'nın cenaze törenine katılmaya niyetli olduğunu, Güney Afrika'daki İsrail Büyükelçiliğinin hazırlıklara başladığını ancak Başbakan'ın 2 milyon dolara mal olması beklenen seyahatin çok masraflı olacağını düşünerek, fikrini değiştirdiğini söyledi.  

Pahalı alışkanlıkları ve aşırı harcamaları nedeniyle eleştirilen Netanyahu'nun cenaze törenine katılmama kararının, İsrail Başbakanı'nı dünya sahnesinde daha da yalnızlaştıracağı düşünülüyor.

Cenaze töreninde İsrail'i Parlamento Başkanı Yuli Edelstein'ın liderliğinde milletvekilerinden oluşan küçük bir heyet temsil edecek.  

ÖZGÜR FİLİSTİN İSTEMİŞTİ

Öte yandan törene, Filistin lideri Mahmud Abbas katılacak.

Güney Afrikalıların büyük bölümünün, İsrail'in Batı Şeria'daki işgalini, Güney Afrika'nın ırk ayrımcılığı yapılan dönemine benzettiği biliniyor.

Mandela, 1997 yılında "Filistinliler özgürlüğüne kavuşmadan, Doğu Timor, Sudan ve dünyanın diğer yerlerindeki çatışmalara çözüm bulunmadan bizim özgürlüğümüz eksik kalacak" demişti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)