BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem​Nestle'den dev satın alma----

​Nestle'den dev satın alma

​Nestle'den dev satın alma
28 Mayıs 2014 - 20:16 www.finansgundem.com

Nestle, Valeant Pharmaceuticals International ile yaptığı 1.4 milyar dolarlık anlaşmayla cilt bakım alanında büyük bir adım atmış oldu

İsviçreli gıda grubu Nestle, Valeant Pharmaceuticals International'dan yüz çizgileri ve kırışıklık tedavisine yönelik pek çok uygulamanın haklarını 1.4 milyar dolara satın alarak hızla büyüyen cilt bakımı pazarına girişinde vites arttırdı.

KitKat çikolata, Gerber bebek maması ve Nescafe gibi pek çok markayı çatısı altında barındıran dünyanın en büyük gıda grubu, cilt bakım pazarına yönelik niyetini Şubat ayında L’Oréal'den Galderma'nın yüzde 50 hissesini satın alarak belli etmişti.

Son açıklanan hamle ise Nestle'ye satışa konu olan ürünlerin Kuzey Amerika haklarını vererek, şirketin marka üzerindeki kontrolünü artıracak. Böylece şirket daha önce rakip Hershey ile KitKat arasında ABD'de yaşanan isim hakkı krizine benzer bir durumu bir daha yaşamaktan da kurtulmuş olacak. 

GlobalData Facial Aesthetics verilerine göre, Vontobel analistleri 2013 yılında 2.5 milyar dolar büyüklüğünde olan ABD Botox ve diğer kırışıklık önleyici tedaviler pazarının, yıllık yüzde 13.5 büyüme oranıyla, 2018'de 4.7 milyar dolara ulaşmasını bekliyor.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)