BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNesli tükenmekte olan vaşak kameralara yansıdı----

Nesli tükenmekte olan vaşak kameralara yansıdı

Nesli tükenmekte olan vaşak kameralara yansıdı
07 Aralık 2020 - 13:13 www.finansgundem.com

Gece avlandığı ve gündüz de dinlendiği için "ormanın hayaleti" olarak adlandırılan Kafkasya vaşağının, sarıçam ormanlarında karla kaplı arazideki gezintisi kameralara yansıdı.

Kars'ın çeşitli yaban hayvanının yaşadığı Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki sarıçam ormanları, nesli tehlike vaşaklara da ev görevleri yapıyor.

"Ormanın hayaleti" olarak gösterildiği için "ormanın hayaleti" gece avlandığı ve gündüz, sarıçam ormanlarında karla kaplı arazide gezintisi kameralara yansıdı.

KuzeyDoğa Derneği Bilim Koordinatörü Emrah Çoban yaptığı açıklamada, "Kuzeydoğu Anadolu'nun Biyolojik Çeşitliliğinin Koruması Projesi" dahilinde, nesli tehlike bağlantı vaşaklarla ilgili çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

"Vaşaklar, ormanın hayaleti olarak bilinen çok hassas hayvanlardır"

Vaşakların yaşam biçimden bahseden Çoban, "Vaşaklar, ormanın hayaleti olarak bilinen çok hassas hayvanlardır. diye konuştu.

Çoban, Sarıkamış'ın Türkiye için vaşaklar dışında çok önemli bir nokta olduğunu belirterek, hem Kafkasya hem de Avrasya vaşaklarının ilçede görüldüğünü dile getirdi.

Bir dağ silsilesinin bu türden birbirinden ayırdığını aktaran Çoban, "Ormanın açıklık geçmeyi çok tercih etmiyorlar. Ama bu görüntüde gördüğünüz vaşak, üreme dönemi seçenekleri kendini daha görünür hale getirip eş aramak için etrafta dolaşıyor." ifadelerini kullandı.

Sarıkamış'ta 7 yılda 15 vaşak yakaladıklarını anlatan Çoban, yazılı kaydetti:

"Uydu vericisiyle takip ettiğimiz vaşakların yenileri. Bu yazı yazıp izlerini takip ederek ve uydudan gelen sinyallerle yakınlaşarak görmeye çalışıyoruz. Sarıkamış'la ilgili popülasyon hakkında bir şey söyleyemeyiz çünkü başındayız."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)