BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNebati: Türkiye büyümede rekor kırdı----

Nebati: Türkiye büyümede rekor kırdı

Nebati: Türkiye büyümede rekor kırdı
28 Şubat 2022 - 13:11 www.finansgundem.com

Yüzde 11 olarak gerçekleşen 2021 büyüme rakamlarını değerlendiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin G-20, OECD ve AB içinde en yüksek büyüme sağlayan ülke olduğunu belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medya hesabından büyüme verileriyle ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'nin G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olduğunu belirten Nebati şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomimiz 2021 yılı son çeyreğinde yıllık bazda reel olarak yüzde 9,1 oranında büyüdü. Böylece 2021 yıl genelinde büyüme yüzde 11 olarak gerçekleşti. Bu performans ile 2021 yılında verisi açıklanan G-20, OECD ve AB ülkeleri arasında en yüksek büyüme sağlayan ülke olduk. 2021 yılında iç ve dış talebin büyümeye katkısı dengeli bir görünüm sergiledi. Makine-teçhizat yatırımları yüzde 20,5 artarak kuvvetli seyrini sürdürdü. Çift haneli büyüme yakaladığımız bu dönemi düşük bir cari açık ile kapatırken işsizlik oranını da önemli ölçüde azalttık."

 

Türkiye ekonomisinde rekor büyüme

 

Finansal Hizmetler Güven Endeksi yükseldi

 

Dış ticaret açığında rekor artış

 

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş28 Şubat 2022 14:28

    Eflasyonda fakirlikte , sosyal az gelişmişlikte, adaletde eşitsizlikte, yolsuzlukta, kayırmada, eşitsiz gelir dağılımında, eğitimda kallitesizlikte, liyakatsızlıkta , ekonomik çöküşte, göçmen birikiminde, yol geçen hanı olmada, din istismarında  bu rejim döneminde dünya rekorları kırdık.

  • Murtaza28 Şubat 2022 13:27

    Bakanım büyümede değil enflansyonda dünyada rekor kıran ülkelerin başında lütfen gercekleri görün hemen hergün bir önceki yapılan zammın kırılan rekoru kırılıyor