BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNebati: Enflasyonla mücadeleyi en iyi bilenlerdeniz----

Nebati: Enflasyonla mücadeleyi en iyi bilenlerdeniz

Nebati: Enflasyonla mücadeleyi en iyi bilenlerdeniz
20 Mart 2022 - 16:30 www.finansgundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa Viranşehir'de gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara seslenerek,kente yatırımların devam edeceğini anlattı.

"Şu anda enflasyonun baskısı altındayız"

Enflasyon konusuna değinen Bakan Nebati, "Zorluklar yaşıyoruz. Dünyada Emtia ve petrol fiyatları yükseliyor. İki yıl boyunca yansıtmamaya gayret ettik. Türkiye dünyada kendisini pozitif olarak ayrıştıran ülkelerin başında geldi. 2020 yılında dünya küçülürken büyüdü, 2021 yılında çift haneli bir büyümeyi sağladı. Şu anda enflasyonun baskısı altındayız. Halledeceğiz. 20 yıldır hangi problemi çözmedik? 20 yıldır çok daha devasa problemlerin üstesinden geldik. Bundan sonra da geleceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızı önderliğinde tüm Kabine üyeleri, bakanlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, hepimiz sizlerin emrindeyiz. Çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Enflasyon ile nasıl mücadele edileceğini en iyi bilenlerdeniz. Bugünler geçecek. Unutmayın her zorluktan sonra bir kolaylık vardır." dedi.

"Bu zor dünya koşullarının üstesinden geleceğiz"

"Bu ülkede 2 yıl önce salgın başladığında 'ülke öldü, bitti, yandı' diyenler iki yıl içerisindeki büyümeyi gördükçe kafalarını duvarlara vurdu." diyen Bakan Nebati, "Bugün karamsarlık yayanlar biz Londra’ya gidip alnımızı akıyla Türkiye’yi anlatıp yatırım çekmeye çalışırken gidip Türkiye’yi şikayet edenlere sesleniyorum; Biz güçlü bir ülkenin temsilcileriyiz. Bu ülke Allah'ın izniyle hiç kimseye eyvallah etmez ve dilenmez. Zorluklar önünde baş eğmeyiz. İki yıl önce de bu ülke yandı bitti dediler. Nasıl iki yıl önce yanıldılarsa bundan sonra da yanılacaklar. Tekrar söylüyorum, bu zor dünya koşulların üstesinde geleceğiz." ifadelerini kullandı.

"Millet Türk lirasıyla iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı"

Türkiye ekonomi modelinin bir gerçeklik olduğunu ifade eden Bakan Nebati, "Dünya bu modeli şu an da izlemeye almış durumda. Döviz fiyatları makul gidiyor bu defa 'niye makul gidiyor? ne yapıyorsun?' diye sormaya başladılar. Millet Türk lirasına güvenmeye başladı. Millet Türk lirası ile iş yapmanın güzelliğini yaşamaya başladı. Millet, girişimcilerimiz enflasyonun çok ama çok altındaki oranlarla iş yapmayı öğrendi. Millet Türk lirasının gücünün farkına vardı. Bu zor günler geçecek. Enflasyonun üstesinden geldiğimiz gibi şu karamsarların da üstesinden bu millet gelmeyi bilir. Siz iyi olun, iyi bakın, diri olun bayrağınıza, ezanınıza sahip çıkın. iyimser olun. İyimserlik bu toprakların en güzel özelliklerindendir. Bu ülke güçlü bir ülke. Onlar konuşsunlar, şikayet etsinler, sosyal medyadan olmadık iftiralar atsınlar ne yaparlarsa yapsınlar kazanan biz olacağız." açıklamasında bulundu.

"Yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biz biliriz"

Yatırımcıların önündeki engelleri kaldıracaklarına vurgu yapan Bakan Nebati, "Tekrar söylüyorum yatırımcımızın önünü kesenlerle mücadele etmeyi biz biliriz. Aynen söylüyorum bürokratik engeller çıkaranların önünde biz duracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bürokratik oligarşiye olan savaşında en önde giden akıncılar olarak bizi görebilirsiniz. Hiç kimse bu ülkede yatırım yapacak, bu şehirde yatırım yapacak yatırımcıların girişimcilerin önünü kesemez engel koyamaz. Bu engellerin önünde biz dururuz." ifadelerini kullandı.

Moskova-Kiev temasları... Çavuşoğlu: Anlaşma yakın!

 

Fed yöneticisi enflasyon için Türkiye'yi örnek gösterdi

 

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş20 Mart 2022 23:58

    Bazı dümbüklere kalsa faizi arttıracan bu tabi enflasyon üzerinde olacak gidecen imfde borç dilenecen dimi Adam ters köşe yapınca apıştınız PARAYI BULDU İÇERDEN diye kafayı yiyorsunuz Türkiye köle olmuyor Sizi gidi hokkabazlar sizi kafası çalışanı sevmezsiniz tabi

  • Türkoğlutúrk 21 Mart 2022 11:08

    IMF den niye borç alıp yüzde 1 faiz ödeyeceksin.yahudi tefeciden alırsın,swap adı altında yüzde 12 ödersin Aklını seveyim.

  • Gariban21 Mart 2022 09:32

    Ali Taş,Parasını kur korumalı mevduata yatıran zenginleri finansa eden orta halli birisi olarak söylediğin bu partizanca düşüncelerin nedeniyle en ufak bir hakkım varsa sana HARAM ediyorum. Öbür dünyada senden isteyeceğim bu hakkımı.. Senin savunduğun zengiler yüzünden ben her şeye aşırı vergi ödeyip yine her şeyi geçen seneye göre iki kat daha pahalı alarak çocuklarımın boğazından kesiyorum.. Artık ALLAH hepinizi bildiği gibi yapsın, ne diyeyim..

  • xyz21 Mart 2022 08:31

    İktidar borazanı ve besleme trol Ali Taş hiç mi garibanın vergisinin hazineden zengine peşkeş çekilmesine için sızlamaz. Hiç mi vicdanìn kalmadı. Sevabın o kadar çok mu ki vebal alıyorsun. Bence o kadar cesur olma buranın ahiretide var.

  • bla bla bla20 Mart 2022 22:22

    milletin vergilerini kur korumalı mevduata harca..EYT liler hakkını almasın sen git kur korumalı mevduata paralarımızı saç..suriyelilere 40 milyar dolar harca ( tabi suriyelilere mi gitti o da belli değil)...  sonra döviz kurunu korumak için kırk takla at..

  • AHMET ÖZBİR20 Mart 2022 21:49

    ESKİYE özenen ESKİCİLER iktidarda olsaydı kâinatın yaşadığı en büyük kriz ve pandemide nefesimiz kokar, bir liraya muhtaç olurduk. Çok şükür sizin gibi İLERİCİ ve LİYAKAT sahipleri iktidarda, BOLLUK ve ÇOKLUK içerisinde HUZUR dolu bir hayat yaşıyoruz. Ayrıca TERÖRÜN KÖKÜNÜ KURUTUYORUZ. Yolunuz, bahtınız açık olsun. "6'LI GANYAN YAN YAN YAYLAN!"

  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 21:12

    Evet. Enerji içimizde. Enerjimiz çok yüksek. Çok büyük başarılar yazıyoruz. Hal kula de biçimde, ışıldayan gözlerinizi görüyorum ben. Genç iş insanları. iş kadınları, iş emeklileri, iş işçileri, iş patronları. işçi, evli ,mutlu, çoçuklu... Geçen gün İstanbul' daydım. İstanbul demişken aklıma geldi...İstanbul`u dinliyorum, gözlerim kapalı;... Serin serin Kapalı çarşı....Cıvıl cıvıl Mahmut Paşa.... Güvercin dolu avlular....Çekiç sesleri geliyor doklardan.... Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları;....İstanbul`u dinliyorum, gözlerim kapalı... Enflasyonu da, faizi de, doları da , euroyu da Hepsini def edeceğiz. İnanıyoruz. Negatif olmuyoruz.... hahaha,  laf laf laf bildiğin hutbe, ekonomi alanında bir tık göremedik :D

  • Sedat20 Mart 2022 20:48

    Kalbinizin temizliği yüzünüze yansıyor ve vatan için nekadar yoğun çalıştığınızı ve sevdiğinizi biliyioruz Biz farkındayız ve yanınızdayız Allah yar ve yardımcınız olsun Bu günler elbet geçecek

  • AHMET ÖZBİR20 Mart 2022 23:04

    Eline sağlık Sedat kardeş. HİZMET EHLİNE ne kadar düâ etsek azdır. Terörsevicilere, kaosçuçocuklarına DEVLET emanet edilmez. Devlet BAYRAK sevdalılarına EMANET hamdolsun.

  • Sedat20 Mart 2022 21:50

    İt ürür kervan yürür

  • xyz20 Mart 2022 21:40

    Yaptıklarını nereden biliyorsun Nebati'nin mesai arkadaşımısın. Eĝer deĝilsen bu coğrafya böyle yalaka görmemiştir.

  • Sedat beye20 Mart 2022 21:33

    Bu günlere gelinmesinin sebebi olanlara iki laf etseniz yalaka Sedat bey Allahı kitabı devreye sokmadan

  • Taki20 Mart 2022 18:48

    Ne yiyip ne içiyorsunuz bize de söyleyin

  • mustafa20 Mart 2022 18:14

    ey uzaylı yabancı borsadan çıkıyor sayenizde...

  • Cego20 Mart 2022 17:30

    Hiç utanmakta yok bunlarda. Arsız bunlar

  • xyz20 Mart 2022 17:28

    Yazın buraya. Demedi demeyin. Bu adam o koltukta 2023' ü göremez. Akpartinin en akıllısı buysa diğerlerini düşünmek bile istemiyorum. Zor dostum zor gülerken ağlamak.

  • Ersan20 Mart 2022 17:26

    Sayın bakan bey usak seramık herseye bedelli yapıp bız yatırımcıyı bitirdi para pul oldu bu tip sırketler yatırmcı soydu maliye incelesın lütfen

  • xyz20 Mart 2022 17:24

    Buna inanan varsa ben onun aklından ve insanlığından şüphe ederim. Adam resmen sallıyor. Millet alkışlıyor veya borazanlığını yapıyor. Demekki makarnacıların makarnasını önünden eksik etmeyeceksin. Bunlarda deveyi hamuduyla götürecek.

  • Seykm zede20 Mart 2022 17:09

    Seykm de önümüzü kesmediler. Komple doğradılar bizi bakan bey

  • Hehe20 Mart 2022 17:08

    Yaani herksei 23 e kadar durmadan yilmadan esikten besige heekesi yolacagiz diyor lozanin cok gizli maddesine gore

  • xyz20 Mart 2022 17:07

    Mücadele kim siz kim. Mücadele bilgiyle, deneyimle, tecrübeyle, geçmişindeki başarı, şahsiyet, onur vb. ile olur. Bunlar yoksa anca koltukta oturan olursun. Geç bunları bir kalemde anam babam.

  • xyz20 Mart 2022 16:56

    Sanịırım kanunları hiçe sayarak ve bürokrasiyi çiğneyerek. Ülkede adam kalmamış.

  • Sedat20 Mart 2022 21:31

    Sen varsın ya saç tohumlarını toprağa adam çıksın Yalnız dikkat et

  • İZZET BAŞ20 Mart 2022 16:54

    Sayın bakanım  Türk lirası mum gibi yanıp etrafı aydınlattı kendisi eridi  gitti..... vatandaş da eridi..... zenginler daha da zengin oldu...... Erimek amaç yok olmak mukadder oldu..........YAŞA VAROL BİZİ YOK EDEBİLDİNİZ......

  • Mucise Reis ;)20 Mart 2022 16:46

    Parti kur oy verelim... Enflasyon bükücü reisim... Emekliye 2500 tl maaş veriyorsun. 1 depo kaç paraya doluyor biliyor musun ?. :D  

  • emre20 Mart 2022 18:32

    adamdaki zekaya baksana nasıl parlıyor gözleri de ......