BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNebati: Enflasyonla mücadele birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir----

Nebati: Enflasyonla mücadele birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir

Nebati: Enflasyonla mücadele birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir
03 Haziran 2022 - 13:45 www.finansgundem.com

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla mücadele önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın enflasyon baskısı altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Hazine Bakanı Nureddin Nebati, bugün açıklanan enflasyon verisi ile ilgili Twitter'dan açıklamada bulundu.

Bakan Nebati bugün açıklanan enflasyon verisi ile ilgili olarak şunları söyledi:

Bugün açıklanan enflasyon rakamları, enflasyon artışının hız kesmiş olduğunu ortaya koyuyor. Nisan ayında yüzde 7,25 olarak gerçekleşen TÜFE aylık artış oranı Mayıs ayında yüzde 2,98 gerçekleşerek enflasyon düşüş eğilimine girmiştir.

Küresel salgın ve savaş ortamının tetiklediği gıda ve enerji başta olmak üzere uluslararası emtia fiyatlarındaki yüksek artışlar ve tedarik zincirlerinde oluşan bazı aksaklıklar, tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemiz enflasyon artışlarında da temel bir rol oynuyor.

Uyguladığımız politikalar, yönetilen-yönlendirilen fiyatlar, vergi indirimleri ve sübvansiyonlar vasıtasıyla vatandaşımızın fiyat artışlarından en az düzeyde etkilenmesini ve enflasyondaki gevşemenin artarak devamını sağlamak amacıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Önümüzdeki süreçte, olumlu seyreden iklim koşullarının da etkisiyle, tarımsal üretimimizde gerçekleşmesini beklediğimiz artışın enflasyondaki gevşemeyi olumlu yönde destekleyeceğini öngörüyoruz.

Ayrıca, atacağımız ek adımlarla bir yandan insanlarımızın günlük hayatlarını etkileyen fiyat artışlarının önüne set çekerken diğer yandan da gelirleri artırarak gelir seviyesindeki düşüşün hızla önüne geçmeye devam edeceğiz.

Enflasyonla mücadele önümüzdeki dönemde birinci önceliğimiz olmaya devam edecektir. Vatandaşlarımızın enflasyon baskısı altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı

 

KKTC'de enflasyon ˜,12'ye yükseldi

 

Bakan Nebati: Enflasyonu hep beraber yeneceğiz

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bir vatandaş03 Haziran 2022 16:45

    Yine aynı hikaye gülüyoruz artık

  • mehmet03 Haziran 2022 15:06

    Dostlar duydunuzmu enflasyonla mücadele diyorlarmış bir de etmiyoruz deseler düşünün yani. TC tarihinin en karanlık dönemi her zamanki gibi Bahçeli sayesinde

  • Emekli03 Haziran 2022 14:07

    Şimdi açık açık soruyorum; bu rakamlara kim inanır? Tabii ki, TÜİK inanır, biz saf değiliz...