BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiNebati: Ekonomi ocak ayında da kuvvetli görünümünü sürdürdü----

Nebati: Ekonomi ocak ayında da kuvvetli görünümünü sürdürdü

Nebati: Ekonomi ocak ayında da kuvvetli görünümünü sürdürdü
10 Mart 2023 - 12:40 www.finansgundem.com

Bakan Nebati ,'Küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen 2022 yılında yüzde 5,6’lık güçlü büyüme performansı sergileyen ekonomimiz bu yılın ocak ayında da kuvvetli görünümünü sürdürmüştür.' dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, küresel ekonomideki tüm zorluklara rağmen 2022 yılında yüzde 5,6’lık güçlü büyüme performansı sergileyen ekonominin bu yılın Ocak ayında da kuvvetli görünümünü sürdürdüğünü söyledi. 

Nebati Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Ocak ayında sanayi üretimi yıllık yüzde 4,5 artarken, aynı zamanda bir önceki aya göre 354 bin kişi ilave istihdam artışı sağlanmıştır. Böylece toplam istihdam 31,8 milyon kişi ile rekor seviyeye ulaşmış ve işsizlik oranı yüzde 9,7’ye gerilemiştir. " mesajı paylaştı.

Nebati şöyle devam etti:

"Biz büyük ve güçlü bir ülkeyiz. Bugüne kadar birçok zorluğun üstesinden geldik. Dinamik ve üretken ekonomimizin yanı sıra sahip olduğumuz güçlü kamu maliyesi ile yaşadığımız büyük deprem felaketinin yol açtığı ekonomik kayıpları en kısa zamanda telafi edecek kararlılığa sahibiz. "

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'den "fırsatçılık" uyarısı

 

Nebati: Kredilerde ilave kolaylıklar sağlanacak

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)