BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNebati açıkladı! Vergi kaçakçılarına suç duyurusu----

Nebati açıkladı! Vergi kaçakçılarına suç duyurusu

Nebati açıkladı! Vergi kaçakçılarına suç duyurusu
27 Kasım 2022 - 12:43 www.finansgundem.com

Nureddin Nebati, ilgili şahıslar hakkında vergi kaçırma nedeniyle 2.916 adet vergi suçu raporunun Cumhuriyet Savcılığına gönderildiğini, vergi kaçakçılığı konusunda inceleme ve denetimlerin titizlikle devam edeceğini belirtti

Vergi kaybına dair demeçlerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri, terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun çaba göstermeye devam ediyor" dedi.

Bakan Nebati, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişleri tarafından terörün finansmanını önleme ve vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadesi almaya çalışanlarla mücadelede yoğun çaba gösterildiği vurgulayarak, "Bu doğrultuda Bakanlığımızca yapılan analizler sonucunda talep ettiği veya aldığı vergi iadeleri riskli olduğu değerlendirilen mükellefler hakkında vergi incelemeleri yürütüyoruz. Yürüttüğümüz vergi incelemeleri ve denetimlerde masumiyet karinesini gözetmekle birlikte 85 milyon vatandaşımızın emanetinin bilincinde olarak hazinenin vergi kaybına neden olacak tüm vergi kaçakçılığı girişimleriyle mücadele edeceğiz" ifadesini kullandı.

"İncelemelere devam edeceğiz"

Yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişlerince son yıllarda yapılan vergi incelemeleri sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle 4,5 milyar TL'yi aşan tutarda vergi iade talebini reddettiklerini ve geri aldıklarını belirten Nebati, sözlerine şöyle devam etti:

"İlgililer hakkında 12 milyar lirayı aşan tutarda vergi ve ceza önerdik. Yapılan incelemeler sonucunda vergi kaçakçılığı nedeniyle ilgili kişiler hakkında 2 bin 916 adet vergi suçu raporu düzenleyerek Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Yaptığımız düzenlemeler ve teşviklerle yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı desteklemeye devam ederken vergi kaçakçılığı yoluyla haksız vergi iadeleriyle kamuyu zarara uğratmaya çalışanlarla etkin mücadeleye yönelik vergi incelemeleri ve denetimlerine devam edeceğiz." (Akşam)

Vergi, harç ve cezalara uygulanacak zam belli oldu

Motorine indirim geliyor!

Nebati: Enflasyonda en yüksek değerler görüldü

Bakan Nebati'den kritik faiz açıklaması

2023 emlak vergi değerleri belli oldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)