BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNazmiye Hanım son yolculuğuna uğurlandı----

Nazmiye Hanım son yolculuğuna uğurlandı

Nazmiye Hanım son yolculuğuna uğurlandı
30 Mayıs 2013 - 13:38 www.finansgundem.com

9. Cumhurbaşkanı Demirel, 27 Mayıs'ta hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel'i son yolculuğuna uğurlandı

9. Cumhurbaşkanı Demirel, 27 Mayıs'ta hayatını kaybeden eşi Nazmiye Demirel'i son yolculuğuna uğurluyor. Demirel, sabah erken saatlerde Nazmiye Hanım'ın cenazesine katılmak üzere Isparta'ya gitti. 65 yıl boyunca Nazmiye Hanım onun koluna girip, can yoldaşı olmuştu. Bugünse Demirel, hayat arkadaşını sol yolculuğuna uğurlamak üzere memleketi Isparta'ya gitti. Demirel iki kişinin kolunda yürüyerek geldi havaalanına ve oldukça üzgündü.
Ankara'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in eşi Nazmiye Demirel son yolculuğuna uğurlanıyor.
Cenazeye Meclis Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve çok sayıda isim katıldı.
DEMİREL'DEN DUYGULANDIRAN SAYGI
Süleyman Demirel sağlık durumu kötü olmasına ve ayakta duracak durumu olmamasına rağmen cenazede kendisi için getirilen koltuğa oturmadı ve güçlükle ayakta durdu. Demirel bunu eşine saygı için yaptığını söyledi.
Demirel dün yaptığı açıklamasında "Biz bir elmanın iki yarısıyız. Giden yarısı Nazmiye Hanım kalan yarısı benim" demişti.
HELİKOPTERE MİNİBÜSLE GİTTİ
Özel uçakla Isparta Havalimanı'na inen Demirel'i Isparta Valisi Memduh Oğuz ile Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Agah Oktay Güner ve diğer yetkililer karşılaştı. Korumaları ve doktorları eşliğinde uçaktan güçlükle inen Demirel, daha sonra 200 metre mesafedeki İslamköy'e gideceği helikoptere minibüs ile gitti.
Demirel, ardından helikopter ile eşi Nazmiye Demirel'in cenaze törenine katılmak üzere İslamköy'e hareket etti. Törenin ardından Süleyman Demirel, saat 17.00'de tekrar Ankara'ya dönecek.
BAŞBAKAN'IN ÇELENGİ KIRILDI
Isparta'da merhum Nazmiye Demirel için İslamköy Şehriban Hatun Cami'nde cenaze töreni düzenleniyor. Törene TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç birlikte geldi. Daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eski genel başkan Deniz Baykal birlikte cenaze töreninin yapıldığı camiye geldi. Törene katılmak üzere Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve işadamı Rahmi Koç da birlikte Isparta'ya gitti. Camiye en son gelen lider MHP lideri Bahçeli oldu.
Tören başlamadan hemen önce cami avlusunda yan yana bir çok çelengin olduğu görüldü. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan da çelenk göndermişti. Başbakan Erdoğan'ın gönderdiği çelenk bir vatandaş tarafından kırıldı. Kırılan çelenk kaldırıldı, vatandaşlar da çelengin kırılmasına tepki gösterdi.
Törene siyasi parti liderleri dışında eski bakanlardan Mehmet Ağar, Cavit Çağlar, Hüsamettin Cindoruk, Yaşar Topçu, İbrahim Gürdal, Murat Karayalçın, Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Demirel ailesinin yakınları ve çok sayıda vatandaş da katılıyor.
ÇELENK GÖNDERDİLER
Cenazeye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı İrsen Küçük, Ergenekon Davası’nın tutuklu sanıkları İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, Ergenekon’un firari sanığı Bedrettin Dalan da çelenk gönderdi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)