BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNazarbayeva'nın ülkesinden kaçırdığı servet dudak uçuklattı!----

Nazarbayeva'nın ülkesinden kaçırdığı servet dudak uçuklattı!

Nazarbayeva'nın ülkesinden kaçırdığı servet dudak uçuklattı!
10 Ocak 2022 - 19:33 www.finansgundem.com

Eski Kazakistan cumhurbaşkanının kızı Aliya Nazarbayeva, ülke dışına yaklaşık 4,1 milyar liralık servet çıkardı

Akaryakıta gelen zamlarla başlayan Kazakistan'daki olaylarda Cumhurbaşkanı Tokayev'in orduya vur emri vermesinin de etkisiyle ülkede 164 insan yaşamını yitirdi. Gözaltına alınanların sayısı ise 6 bini buldu. Öte yandan, ülkeyi 30 yıla yakın yöneten eski cumhurbaşkanı Nazarbayev'in kızının lüks hayatı da ortaya çıktı. 41 yaşındaki Aliya Nazarbayeva, yaklaşık 4,1 milyar liralık servetini ülke dışına çıkardı.

Kazakistan'da 2 Ocak'ta akaryakıta gelen zamların ardından ülke yangın yerine döndü. Vatandaşların sokağa dökülmesiyle başlayan kaosa ne hükümetin istifası ne de OHAL çare olmadı. Cumhurbaşkanı Tokayev'in orduya vur emri vermesinin de etkisiyle ülkede 164 insan yaşamını yitirdi. Gözaltına alınanların sayısı ise 6 bini buldu.

4 MİLYAR LİRALIK SERVETİNİ ÜLKE DIŞINA ÇIKARDI

Ülkedeki gerilim devam ederken İngiliz Telegraph gazetesi, Kazakistan'ın eski cumhurbaşkanı Nazarbayev'in kızının lüks hayatını gün yüzüne çıkardı. Buna göre 41 yaşındaki Aliya Nazarbayeva, 220 milyon sterlinlik (yaklaşık 4,1 milyar lira) servetini ülke dışına çıkardıktan sonra, 18 milyon sterlin değerinde lüks bir jet ve 8,75 milyon sterlinlik bir malikane satın aldı.

ÜLKEYİ 30 YILA YAKIN YÖNETTİ

Nursultan Nazarbayev, cumhurbaşkanlığı görevini 24 Aralık 1990'dan 19 Mart 2019'a kadar sürdürdükten sonra istifa etti. Neredeyse 30 yıl boyunca Kazakistan lideri olan Nazarbayev, bu süre içinde çok zenginleştiğinden hala ülkede iktidarı elinde tutan kişi olduğu düşünülüyor.

Çelik: Kazakistan'daki tabloyu yakından takip ediyoruz

 

Kazakistan'da 212 milyon dolarlık hasar

 

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)11 Ocak 2022 14:37

    Ondan sonra, millet açım diyince bindir masal hikaye. verin halkın parasını halka millete. Kurdukları zırva model ile yönetmeye çalışıyorlar. Yönetim modeli bulamamış bir ülke daha. Halk hakkını istiyor. seçimlede haklarını alamyaacakları bir sistemdeler. Devlet kurumlarıda işlemiyor bir kişinin ağzına bakıyor. Keşke rusya gireceğine askerle, adam gibi anyasal seçme seçilme hakkı gelseydi. Şimdi sömürge olarak yaşayacaklar. Zaten rusya-çin gerilimin ortasında çok çektişrdiler. Yazık kardeş soydaşlarımıza.  bu kadın masrafları ile onbinlerce insan yurtdışında okur, ulkesıne geri gelir kalkındırırdı ama, devlet model sistemi krallık üzerine çalışmayanı harcıyor. Tandıdık bir model yani : )

  • manyak herif10 Ocak 2022 22:09

    sayın nazarbayevayı degil babası nur sultan nazarbayevi kutluyorum.iyi iş çıkarmışlar.

  • Bela geliyorum diyor 10 Ocak 2022 21:07

    Rusya ve Çin büyük ihtimalle anlaşıp Kazakistanı aralarında parçalayıp paylaşma planı yapıyor. Türk dünyasının hızlı şekilde birleşmesi tüm ihtilafları ortadan kaldırması ve güçlü savunma stratejisi geliştirmesi şart. Çin büyük bela olacak. Rusları da parçlayıp oralara yürüyeecek. Ruslar Çinin 1.5 mlyar insanı beslemek zorunda olduğunu unutup  tuzağa düşmek üzere.