BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNavalny'ye günde 8 saat zorla devlet televizyonu izletiyorlar----

Navalny'ye günde 8 saat zorla devlet televizyonu izletiyorlar

Navalny'ye günde 8 saat zorla devlet televizyonu izletiyorlar
26 Ağustos 2021 - 11:51 www.finansgundem.com

Tutulduğu hapishaneden ilk röportajını veren Rus muhalif Alexei Navalny, günde sekiz saat devlet televizyonu izlemeye zorlandığını söyledi.

Rus muhalif Alexei Navalny, tutulduğu hapishaneyi Çin çalışma kampına benzetti. Siyasi kariyerini Rusya'daki yolsuzluğu ortaya çıkarmak üzerine kuran Alexei Navalny, tutulduğu Moskova'nın 100 kilometre doğusundaki Pokrov'daki yüksek güvenlikli hapishande ilk röportajını verdi.

New York Times’tan Andrew E. Kramer’e konuşan Navalny, hapishanedeki günlerini ve Rusya’nın gündemi değerlendirdi.

"İSPİYONCULUK KÜLTÜRÜ YAYGIN"

45 yaşındaki aktivist, "Çelik dişleri olan dövmeli ve kaslı adamların pencere kenarındaki en iyi karyolayı almak için bıçaklı kavgalar yaptıklarını hayal edebilirsiniz. Ancak, öyle değil. Herkesin bir sıra halinde yürüdüğü ve her yere kameraların bulunduğu Çin çalışma kampı gibi bir şey hayal etmeniz gerekiyor. Sürekli kontrol ve ispiyonculuk kültürü var” diye konuştu.

Bununla birlikte Navalny, gardiyanların saatlerce devlet propagandası yaparken onları izlediklerini, okuma ve yazmalarına izin vermediklerini ve uykuya dalarlarsa mahkumları uyandırdıklarını söyledi.

"PUTİN'iN REJİMİ BİR GÜN SONA ERECEK"

Ancak Navalny, Vladimir Putin rejiminin çökeceği konusunda iyimserliğini korudu ve bir gün sona ereceği konusunda ısrar etti.

BATI'NIN YAPTIRIMLARI RUS HÜKÜMETİNE DEĞİL RUS HALKINA ZARAR VERİYOR

"Er ya da geç, bu hata düzeltilecek. Rusya, demokratik,Avrupa kalkınma yoluna geçecek, çünkü halk bunu istiyor" diyen Navalny, ABD ve Avrupa hükümetlerinin, iktidardakilerden ziyade Rus halkına zarar verdiğini söylediği Rusya'ya yönelik yaptırımlara yönelik eleştirilerini tekrarladı.

Diğer taraftan Navalny, mahkumlar tarafından saldırıya uğramadığını ve hatta onlarla atıştırmalık yerken “eğlendiğini” sözlerine ekledi.

Öte yandan Navalny, mart ayında hapse girmesinden bu yana sessiz kalmadı, avukatları aracılığıyla çeşitli mektuplar yayınladı ve aynı zamanda birkaç sosyal medya gönderisi yönetti. Ancak, hapse girdiğinden bu yana ilk kez bir röportaj verdi.

NAVALNY'NİN TUTUKLANMA SÜRECİ

Rus muhalif Navalnıy, zehirlendiği iddiasıyla Berlin'de tedavi gördükten sonra 17 Ocak'ta Moskova'ya dönüşünde havaalanında tutuklanmıştı.

Rusya Federal Cezaevi Servisinin talebi üzerine 2 Şubat'ta Moskova Şehir Mahkemesinde Navalny aleyhinde açılan dava sonuçlanmış, mahkeme Navalny'ın geçmişte yolsuzluk davası sonucunda verilen 3,5 yıl ertelenmiş hapis cezasını adli kontrol şartlarını yerine getirmediği gerekçesiyle normal hapis cezasına çevirmişti.

Mahkeme, önceden ev hapsinde geçirdiği 10 aylık süreyi hesaba katarak Navalny'ın kalan cezasını hapishanede geçirmesine karar vermişti.

Rusya’nın çeşitli kentlerinde, tutuklu Navalny’ın serbest bırakılması için izinsiz gösteriler düzenlenmişti.

HÜKÜMET REDDEDİYOR

Ancak, Rus hükümeti, Navalny’yi zehirlediğini reddediyor ve hapis cezasının siyasi olmadığını savunuyor. Rus muhalife, aynı zamanda bu ay, hapis süresini üç yıl uzatabilecek yeni suçlar yöneltildi. Eğer Navalny suçlu bulunursa ancak Rusya'nın devlet başkanlığı seçimi yapması planlanan 2024'ten sonra serbest bırakılabilir.

Navalnıy’ın internet sitesine Rusya’da erişim engellendi

 

Rusya'da bomba Navalnıy kararı: Temasta olana yasak

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)