BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO’ya ait iki gemi Karadeniz’e girdi----

NATO’ya ait iki gemi Karadeniz’e girdi

NATO’ya ait iki gemi Karadeniz’e girdi
14 Haziran 2021 - 15:21 www.finansgundem.com

Rusya Savunma Bakanlığı, güdümlü füzelerle donatılmış NATO’ya ait iki savaş gemisinin Karadeniz’e girdiğini, gemilerin Rusya Karadeniz Filosu tarafından takibe alındığını bildirdi.

Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Ulusal Savunma Yönetim Merkezi'nden yapılan açıklamada, güdümlü füzelerle donatılmış NATO’ya ait iki savaş gemisinin Karadeniz’e girdiği, gemilerin Rusya Karadeniz Filosu tarafından takibe alındığını belirtildi.

Gemilerden birinin İngiliz Kraliyet Donanmasına ait HMS Defender muhribi, diğerinin ise Hollanda Donanmasına ait Everton fırkateyni olduğu ifade edildi.

Rusya Karadeniz Filosu gemileri takibe aldı

Karadeniz’e giren İngiltere ve Hollanda’ya ait iki savaş gemisinin Rusya Karadeniz Filosu güçleri tarafından takibe alındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“Karadeniz Filosunun güçleri ve araçları, 14 Haziran 2021 tarihinde Karadeniz’e giren İngiliz Kraliyet Donanmasına ait HMS Defender muhribi ile Hollanda Donanmasına ait Everton fırkateynini takibe başladı" ifadelerine yer verildi.

Dün de ABD Donanmasına ait bir muhrip Karadeniz’e girmişti. NATO’ya ait gemiler sürekli olarak bölgede varlık gösteriyor. Ocak ayında ABD’ye ait USS Porter ve USS Donald Cook adlı füze fırkateynleri, mart ayında da USS Thomas Hadner destroyeri ile USS Monterey kruvazörü Karadeniz'e girmişti.

Moskova buna karşılık olarak deniz muharebesi de içeren tatbikat başlatmıştı. Rusya, Karadeniz’e kıyı olmayan ülkelere ait savaş gemilerinin bölgedeki varlığının istikrara katkı sağlamadığını defalarca dile getirmişti.

NATO Zirvesi başladı!

 

ABD savaş gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan geçti

 

İngiliz savaş gemisi Sarayburnu'na demirledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)