BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemNATO'dan Ukrayna'ya silah desteği açıklaması----

NATO'dan Ukrayna'ya silah desteği açıklaması

NATO'dan Ukrayna'ya silah desteği açıklaması
25 Şubat 2022 - 20:17 www.finansgundem.com

NATO'dan Ukrayna zirvesi sonrası yapılan açıklamada, "Putin'in saldırı kararı korkunç bir stratejik hata" denildi

NATO Devlet ve Hükümet Başkanları, Ukrayna'daki gelişmeler kapsamındaki güvenlik durumunu görüşmek üzere bugün telekonferans yoluyla bir araya geldi.

NATO Olağanüstü Zirvesi'nde, liderler, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesini ve son gelişmeleri ele aldı.

NATO, Ukrayna zirvesi sonrası yaptığı açıklamada, "Putin'in saldırı kararı korkunç bir hata" dedi.

NATO GENEL SEKRETERİ’NDEN RUSYA’YA UYARI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali sonrası toplanan NATO Liderler Zirvesi'nin ardından açıklama yaptı. Ukrayna'ya desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Stoltenberg, "Bugün, liderler ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemiz konusunda mutabık kaldı. Şu anda gördüğümüz tam teşekküllü bir işgal. Havadan, karadan ve denizden saldırı yapıyorlar. Şu anda Kiev'e yaklaştıklarını görüyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Stoltenberg, İttikfak'ın Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil olmak üzere daha fazla silah vereceğini söyledi.

Stoltenberg'in açıklamalarından satır başları:

Bu hata yüzünden Rusya bedel ödeyecek. Burada daha fazlasını yapmak için hazır olmalıyız. Biz de bedel ödeyebiliriz, ona rağmen yapmalıyız çünkü uzun bir süreç bu. Rus vatandaşlarına çağrım; Bu Rusya'yı dünyada daha saygın hale getirmeyecek, çocuklarınız için daha güvenli hale getirmeyecek. NATO karşılık gücü unsurlarını, karada denizde faal hala getiriyoruz. Müttefiklerimiz binlerce daha fazla askeri ittifakın Doğu kanadına gönderdi.

"UKRAYNA'YA DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK"

Biz her müttefiki korumak için her şeyi yapmaya hazırız. Bugün, liderler ayrıca Ukrayna'ya desteğimizi sürdürmemiz konusunda mutabık kaldı. Gürcistan, Moldova ve Bosna Hersek gibi ülkelere daha fazla destek vermeliyiz. Kendi özgür iradeleriyle seçtikleri yolu desteklemeliyiz. Güçlü bir trans atlantik bağı olmadan Avrupa güvende olamaz.

NATO'DAN UKRAYNA'YA HAVA SAVUNMA SİSTEMİ

Öte yandan Stoltenberg, İttikfak'ın Ukrayna'ya hava savunma sistemi dahil olmak üzere daha fazla silah vereceğini söyledi.

‘RUSYA'YI SWIFT SİSTEMİNDEN ÇIKARIN' ÇAĞRISI

NATO Zirvesi'nde liderlere seslenen Çek Cumhurbaşkanı Milos Zeman, Batı'nın Rusya'yı SWIFT sisteminden çıkarması gerektiğini, aksi takdirde Ukrayna'nın birkaç gün içinde düşeceğini söyledi.

Zeman, “İki seçeneğimiz var: ya Rusya'yı SWIFT'den çıkaracağız ya da birkaç gün içinde Ukrayna'nın Rusya tarafından tamamen işgal edildiğini göreceğiz. Ben ilk seçenekten yanayım” dedi.

'EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ'

NATO'nun Ortak Sefer Gücü (JEF) ülkelerinin liderleri, "Rusya'nın Ukrayna'ya askeri saldırısını mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını" açıkladı. 

NATO'nun Ortak Sefer Gücü (JEF) İngiltere, Danimarka, Estonya, Finlandşya, Latvia, Litvanya, Hollanda, Norveç ve İsveçten oluşuyor.

NATO'nun Birleşik Krallık liderliğindeki görev grubu ortak bir açıklamada, "özgür ve egemen bir Avrupa ülkesine yapılan bu vahşi ve sebepsiz saldırıdan dehşete düştüklerini" söyledi. Yetkililer, saldırının "Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'nin ve Rusya'nın Helsinki Nihai Senedi, Paris Şartı ve Budapeşte Memorandumu'nun temel taahhütlerin ciddi bir ihlali olduğunu" açıkladı.

Yapılan açıklamaya şu şekilde devam edildi:

"Rusya'yı akan kanı durdurmaya, gerilimi derhal azaltmaya ve kuvvetlerini Ukrayna'nın egemen ve uluslararası kabul görmüş sınırlarının dışındaki mevzilere çekmeye çağırıyoruz. Ukrayna'nın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü 'güçlü bir şekilde' destekliyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesine katıldı

Erdoğan: Batı sadece nasihat çekiyor

İngiltere Başbakanı Johnson'dan 'acil' kodlu çağrı

Kiev'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi başladı

Avrupa Konseyi'den Rusya kararı: Üyelikten çıkarılıyor

Putin: Kiev yönetimini indirin

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)